avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurare post

Buna ziua,

va adresez urmatoarea intrebare: in cadrul unei multinationale se inchide o agentie. In aceste conditii se restructureaza pozitiile. Conform contractului colectiv de munca avem dreptul la perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare si un numar de salarii compensatorii stabilit in functie de vechimea in firma. In cazul in care angajatorul iti ofera o alta pozitie echivalenta cu cea ocupata pana in prezent si o refuzi pierzi salariile compensatorii sau poti opta pentru ele ?
In acest moment sunt interesata de salarii si nu de o noua pozitie in cadrul companiei. Mentionez ca motivul incheierii contractului este restructurarea postului, motiv independent de salariat.


Cu multumiri,
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
LDMUNTEANU, utilizator
Cel mai recent răspuns: LDMUNTEANU , utilizator 20:45, 28 Septembrie 2017
In cazul in care angajatorul va ofera o alta pozitie echivalenta cu cea ocupata si dvs refuzati se va decide concedierea dvs.
Eu m-am angajat la locatia respectiva luand in calcul anumite considerente. Dupa 15 ani de activitate pot fi obligata sa accept sa ma duc oriunde avand in vedere ca restructurarea se face la decizia angajatorului? Mi s-ar fi parut mult mai firesc sa pot opta intre cele doua variante...
Nu sunteti obligata sa acceptati , insa in caz de refuz nu exista decat varianta concedierii.
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Bună ziua!

Nu sunteți obligată să acceptați. Dacă în contractul colectiv nu scrie expres faptul că dacă refuzați poziția alternativă propusă, pierdeți salariile compensatorii, atunci se va opera concedierea dumneavoastră cu plata salariilor la care aveți dreptul. Încetarea poate avea loc și cu acordul plăților dacă în acord e prevăzută plata acelor salarii.
Salariile compensatorii se acorda in caz de concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului..

Alte discuții în legătură

Desfiintare post marinelasg marinelasg Buna ziua, recent am primit vestea ca pozitia de Director Adjunct pe care o ocup de 1 an va fi desfiintata. Societatea mi-a comunicat ca am 2 optiuni: 1. ... (vezi toată discuția)
Revenire cic adtza adtza Buna ziua, sa va expun un pic situatia mea. copilul meu nu are inca 1 an, dar doresc sa ma intorc la serviciu. Intrucat pe forum gasesc multe ... (vezi toată discuția)
Restructurare post pana sa intru in ccc florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Problema mea este urmatoarea:in mai 2009 am ramas insarcinata,am anuntat angajatorul in scris cu o adresa si cu act de la medicul specialist.In ... (vezi toată discuția)