Va multumesc de răspuns. Cazul e simplu :eu mergeam pe bandă 2 drept inainte fara intenție de a schimba sensul de mers, politistul se afla pe banda 1 si a virat stanga sa intre pe o strada laturalnica taindu-mi calea. In P.V scrie ca nu am pastrat Distanta de siguranță, primind 3 puncte de penalizare si avertisment, iar in desen el a spus ca eu conduceam pe contrasens cu toate 4 rotile. In momentul accidentului in masina cu mine se afla tatăl copilului meu. . Coltul dreapta fata a masinii mele a lovit partea lui stanga.
Politistul nefiind la primul accident a sunat agentul constatator si pe cel ce a facut poze, si din cate se laudă ,are Pile si pe la procuratura si pe la firmă de asigurări....si 2 avocați ...care vor cere cheltuieli de judecată enorme.....
Buna ziua,
Am avut accident cu masina,celălat conducător auto fiind polițist,..
Nefiind de acord cu cele scrise in Procesul Verbal am facut contestație -sfatuita fiind de alți politisti. Am prima înfătisare in luna octombrie, Întrebarea mea este daca pot Renunța la Procesul pe care l-am deschis impotriva poliție, motivul fiind ca indirect am fost amenințată, si sincer ma tem. Va multumesc.
Am scris mai jos detalii accidentului. VA MULTUMESC
Daca ma puteti sfătui...va multumesc.... E mai bine sa imi caut un avocat? Paguba mea e de 500 ron, a mercedesului e de 5.000 ron. Ce ma deranjează e ca avand functie ...vrea sa ma scoată pe mine vinovata......Nedreptatea care se practica in orasul meu...... Multumesc mult, astept raspunsurile si parerile dumneavoastra.
Eu am condus, , tatăl copilului era in dreapta ,.Va povestesc cum a fost.
Ma deplasăm pe direcția inainte pe banda 2 (langa axa drumului), cand un Mercedes care rula pe banda 1, a virat brusc si a intrat pe banda mea ,dorind sa facă stanga( pe o străduță ). Am pus frână, am tras putin stanga , dar nu am reusit sa evit coliziunea.Partea dreapta fata a masinii mele ( bara, semnalizare si aripa dreapta fata) a lovit partea stanga a mercedesului (usa ,prag stanga fata)
Conducătorul mercedesului după momentul impactului a dat putin inapoi si a tras masina la bordură (pentru a nu încurcă circulatia) eu l-am urmat.
A zis ca eu sunt de vina ca nu l-am vazut....etc.....si ca ne vedem la Poliție maine dimineata sa rezolvăm.
A doua zi la poliție nu am reusit sa ne intelegem ...el vroia asigurarea mea sa isi repare mercedesul.....eu nefiind vinovata nu am vrut sa accept
S-a întocmit un proces verbal, in care scrie ca : ● Eu nu am pastrat distanta de siguranta....., -(care distanta daca eu mergeam inainte ....si el a virat stanga taindu-mi calea) ●Eu nu ma consider vinovata, ,, si ca ● nu sunt de acord sa ii inmanez asigurarea.
Dar Am semnat procesul verbal.
Agentul de la rutieră care a constatat accidentul nu a ținut cont de faptele întâmplate cu adevarat , ca ....ei sunt colegi si prieteni .... Am vb cu alte persoane si toata lumea m-a sfătuit sa fac contestație deoarece după cum arată masinile lovite ....eu nu sunt vinovată.
E PRIMUL MEU ACCIDENT, nu am stiut cum sa procedez, si Conducătorul mercedesului este ORGAN DE POLITIE.
Am facut o contestație la procesul verbal întocmit ,pentru a fi anulat si de la judecătoria am primit o adresa in care îmi cere, , denumirea si sediul părții intimate (parat) , motivele de fapt si de drept pe care se întemeiază plângerea, dovezi 'daca e vb de martori ,datele acestora.
In momentu accidentului, persoana de langa mine poate fi martor daca nu suntem căsătoriți, dar avem copii împreună , buletinele sunt pe adrese diferite. Va multumesc
Buna ziua!! Am intampinat primele probleme! Am facut contestație la procesul verbal, in care am descris împrejurările accidentului ..dar si ca nu sunt de acord cu constatarea facuta de organul de poliție, ca nu ma consider vinovata de accident si ca nu sunt de acord cu inmanarea asigurarii, nu am mentionat numele persoanei care a facut constatarea, si nici cel al conducătorului Mercedesului (acesta fiind organ de poliție si el) .
Judecătoria mi a trimis COMUNICARE ADRESA, ---sa indicati denumirea si sediul partii intimate (parat), căreia înțelegeți sa -i puneti plângerea
-------sa aratati motivele de fapt si de drept pe care se intemeiaza plangerea
----sa indicati dovezile de care înțelegeți sa va prevalat in soluționarea plângerii
------daca dovada o faceti cu martori ,sa indicati numele, prenumele, adresa acestora, precum si împrejurările cunoscute de catre acestia.
Daca ma puteti ajuta va rog....
VA multumesc pentru raspuns. Sâmbătă dimineata am fost la poliție , am suflat in fiola... (a trecut mai mult de 12 ore de la accident) sa întocmit proces verbal in care agentul constatator a scris ca Audi nu a păstrat distanța, Audi nu recunoaste ca e vina lui si ca nu e de acord sa inmaneze asigurarea. Audi a semnat procesul verbal.Audi a primit dovada de circulatie, avertisment , si 3 puncte de penalizare fara amenda si fara a i se suspenda permisul. Care sunt sansele mercedesului sa acționeze Audi in instanta??. In cazul in care asigurarea nu e de acord cu despagubirea-adică constată ca Audi nu e vinovat?
In cazul mai sus descris cine ar fi de vină ?Audi care merge inainte pe drumul lui, banda 2 , Sau Mercedes care vrea sa faca stanga de pe banda 1??