Multumesc.avocat nu mai am pentru ca a fost platit doar pt. redactarea cereri. Vroiam sa stiu daca la prima infatisare sotia este de acord eu in situatia de fata mai sunt intrebat ceva sau se desface direct casatoria?
BUNA ZIUA
In urma problemei avute cu comunicarea actiuni problema rezolvata, am studiat mai bine cererea si am unele nelamuriri.
La discutia cu Dl. Avocat pentru redactarea cereri am cerut:
1. Desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotiei, motivul fiind relatiile extraconjugale si parasirea domiciliului pentru alt barbat.
2. Pastrarea numelui din timpul casatoriei si dupa divort(eu fiind trecut in numele sotiei de 20 de ani), si avand toate actele pe acest nume iar pentru a le schimba ma costa bani si timp.
In final pe langa acestea dl. av. a mai consemnat, chiar daca eu nu am cerut asta.
1. Daca la primul termen de judecata parata va fi de acord cu desfacerea casatoriei prin acordul ambelor parti, va solicit sa luati act de acest consimtamant si sa nu motivati hotararea pe care o veti pronunta.
2. Daca parata va refuza sa-si dea acordul pentru pastrarea numelui va rog sa aplicati dispozitiile legi.
Nelamuririle sunt:
1. Nu inteleg ce inseamna prin acordul pambelor parti si sa nu motivati hotararea pronuntata?
2. Se va desface casatoria din vina exclusiva a sotiei? Sau altfel? Cum?
3. Daca sotia refuza sa-si dea acordul pentru pastrarea numelui pentru ca asta mi-a transmis, mai pot schimba ceva in cerere?
Daca da, cand si cum o pot face?
4. Daca retrag aceasta cerere, mai pot depune alta? Dupa cat timp?
Mentionez ca nu mai tin legatura cu dl. av. Banuiesc ca sa suparat pentru faptul ca nu l-am angajat pentru intreg procesul, si doar pentru redactarea cereri.
Va multumesc anticipat.
In data de 26 mai 2017 am depus cerere de divort in care a fost trecuta adresa la care sa fie citata sotia cea din certificatul de nastere.
Acum am primit o comunicare de adresa in care mi se cere sa comunic o alta adresa a paratei deoarece la acea adresa nu sa putut comunica cererea de chemare in judecata, plicul fiind restituit cu mentiunea ,,destinatar necunoscut''
Vo rog sa-mi spuneti ce trebuie sa depun si cum pot face asta? deoarece nu pot lua legatura cu avocatul care mi-a redactat cererea.
Am gasit o copie dupa buletinul sotiei, ma ajuta la ceva?
Trebuie depusa in 10 zile si au trecut deja 5.
Ce trebuie sa depun si cum pot so fac?
Buna ziua.
Sunt casatorit de 20 ani. Acum 2 ani in mai 2015 am aflat ca sotia ma inşela cu un alt bărbat. Dupa o cearta si mai multe discutii mam hotarat sa o ert si sa ne continuam viata mai departe de dragu copilului. Nu a fost sa fie au aparut certuri si ultima oara cand am surprinso uitanduse dupa respectivu amant neam despartit in mai 2016. In noiembrie 2016 neam impacat si am hotarat sa luam viata de la capat. Dupa numai doua luni a inceput sa ma evite sa caute motive de cearta respinganduma si spunea meru ca nu ne mai potrivim si ca ea nu ma mai vrea. Acum 2 saptamani sia facut bagaju si a plecat in bucuresti.iam propus sa divortam la primarie dar nu vrea.
Ce pot face in situatia de fata?
Daca cer divort in tribunal si sotia nu este de acord sau nu vrea sa se prezinte cum as putea face?
Daca iau legatura cu un avocat pot rezolva ceva?