BUNA ZIUA
In urma problemei avute cu comunicarea actiuni problema rezolvata, am studiat mai bine cererea si am unele nelamuriri.
La discutia cu Dl. Avocat pentru redactarea cereri am cerut:
1. Desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotiei, motivul fiind relatiile extraconjugale si parasirea domiciliului pentru alt barbat.
2. Pastrarea numelui din timpul casatoriei si dupa divort(eu fiind trecut in numele sotiei de 20 de ani), si avand toate actele pe acest nume iar pentru a le schimba ma costa bani si timp.
In final pe langa acestea dl. av. a mai consemnat, chiar daca eu nu am cerut asta.
1. Daca la primul termen de judecata parata va fi de acord cu desfacerea casatoriei prin acordul ambelor parti, va solicit sa luati act de acest consimtamant si sa nu motivati hotararea pe care o veti pronunta.
2. Daca parata va refuza sa-si dea acordul pentru pastrarea numelui va rog sa aplicati dispozitiile legi.
Nelamuririle sunt:
1. Nu inteleg ce inseamna prin acordul pambelor parti si sa nu motivati hotararea pronuntata?
2. Se va desface casatoria din vina exclusiva a sotiei? Sau altfel? Cum?
3. Daca sotia refuza sa-si dea acordul pentru pastrarea numelui pentru ca asta mi-a transmis, mai pot schimba ceva in cerere?
Daca da, cand si cum o pot face?
4. Daca retrag aceasta cerere, mai pot depune alta? Dupa cat timp?
Mentionez ca nu mai tin legatura cu dl. av. Banuiesc ca sa suparat pentru faptul ca nu l-am angajat pentru intreg procesul, si doar pentru redactarea cereri.
Va multumesc anticipat.
In primul rand, trebuie sa discutati cu avocatul dv. care sa va explice intai ce a scris si apoi de ce a scris asta.
Paarerea mea e sa vedeti care sunt urmarile pentru divortul prin acord, din vina unui sot, sa cantariti variantele si sa decideti apoi. In prezent, nu stiu cat de informat sunteti pentru a lua o decizie buna. Exista si situatii in care pierdeti mai mult cu o actiune din vina celuilalt sot decat cu una prin acord: timp, nervi, bani si poate altele ce le-ati putea negocia diferit.
Mergeti sa va informati la avocatul pe care il aveti.
1. inteleg ca sotia e de acord cu divortul, cu atat mai mult cu cat il initiati si il timbrati dvoastra
2. adulterul se considera culpa comuna (sic!), drept urmare efectele judecarii pe culpa comuna sunt echivalente judecarii pe acord comun (acesta din urma ne mai necesitand motivare)
3. numele vi-l poate lua lejer daca nu demonstari ca depindeti material de acel nume (persoana publica, autor sau artist recunoscut etc)
4. va puteti retrage cererea de divort, personal, in fata instantei. Sau daca nu ati timbrat va va fi respinsa pe netimbraj. o noua cerere veti putea depune dupa ce hotararea privind retragerea/anularea primei cereri a ramas definitiva.
Multumesc.avocat nu mai am pentru ca a fost platit doar pt. redactarea cereri. Vroiam sa stiu daca la prima infatisare sotia este de acord eu in situatia de fata mai sunt intrebat ceva sau se desface direct casatoria?
Hmmm...deci dvoastra depuntei actiune de divort. Instanta va va cere sa o timbrati. Dupa ce timbrati, actiunea se va comunica sotiei. Acesteia i se da un termen sa depuna o intampinare care va va fi comunicata si dvoastra. Instanta va judeca cererea dvoastra, precum si ceea ce e depus ca intampinare.Daca nu aveti copii, mai bine stabiliti cu sotia un acord in baza caruia sa divortati la notariat. Despre culpa si nume..v-am explicat.