avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort culpa comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort culpa comuna

Am inteles ca as putea cere divort din culpa comuna,si in acest caz fiind necesara doar prezenta mea la depunerea cererii de divort. Ma poate ajuta cineva cu un model la o astfel de cerere? multumesc. emailu meu este alunicacjro@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 20:35, 9 Iulie 2008
In practica, este posibil ca desi nu sunt indeplinite conditiile prevazute de lege pentru divortul prin acord, sotii sa fie de acord asupra tuturor capetelor de cerere: divort, numele dupa divort, incredintare copii…
In aceasta situatie, de cele mai multe ori, sotii cer desfacerea casatoriei prin divort din culpa comuna, si vor solicita ca probe inscrisuri si un martor comun.
In situatia in care partile nu se inteleg, dar din probele administrate rezulta culpa ambilor soti in desfacerea casatoriei prin divort din culpa comuna a sotilor.
vad ca scrieti ca din culpa comuna sa se desfaca, dar nu ziceti nimik daca aveti si ceva de impartit:copii, case...?

Domnule presedinte,

Subsemnatul ……………………………………, domiciliat în ………………………………., judetul ……………………., str. …………….., nr. ……… , etajul ………., apart. ……….., chem în judecatã pe sotia mea ……………..domiciliatã în ……………………., judetul ……………………., str. …………….., nr. ……… , etajul ………., apart. ……….., pentru ca prin hotãrârea ce veti pronunta sã desfaceti cãsãtoria încheiatã între subsemnatul si pârâta ……………………….., la data de ………………… si înscrisã în registrul de stare civilã sub nr. ……. din acel an, obligând, totodatã, pe pârâtã sã-mi plãteascã cheltuielile de judecatã si onorariul de avocat.

Motivele actiunii sunt urmãtoarele:
În fapt, ……………………………………………………………………………………………………………………………………….
……………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Ex. Pârâta a manifestat încã de la începutul cãsniciei noastre un total dezinteres fatã de viata în comun si o atitudine insultãtoare fatã de mine.
Socotesc cã aceastã comportare a sotiei mele constituie un motiv temeinic de desfacere a cãsãtoriei, a cãrei continuare nu mai este cu putintã pentru mine. Mentionez cã din cãsãtoria noastrã nu au rezultat copii.

În drept, îmi întemeiez actiunea pe dispozitiile art. 38 din Codul familiei.
În dovedirea ei înteleg sã mã folosesc de proba cu martori, pentru care propun pe:
1. 1. ……………………………………, domiciliat în ………………………………., judetul ……………………., str. …………….., nr. ……… , etajul ………., apart. …………
2. 2. ……………………………………, domiciliat în ………………………………., judetul ……………………., str. …………….., nr. ……… , etajul ………., apart. …………

Depun prezenta actiune, precum si copie autentificatã de pe certificatul constatator al cãsãtoriei încheiate între mine si pârãtã, în dublu exemplar, dintre care unul pentru instantã si altul pentru a fi comunicat pârâtei.

dvs.inserati o fraza in care scrieti ca amandoi ati constatat ca nu va potriviti din nici un punct de vedere si prin faptul ca amandoi doriti desfacerea casatoriei, sa se dispuna desfacerea din culpa comuna.

av. vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort marleen7019 marleen7019 pot divorta de sotul meu daca nu avem un an de la casatorie, avem domicilii separate, nu am locuit si nu locuim impreuna. (vezi toată discuția)
model cerere divort prin acordul partilor fara copii sau partaj marian_seitan2002 marian_seitan2002 Va rog daca se poate sa-mi trimiteti si mie pe mail modelul de cerere de divort prin acordul partilor fara copii sau partaj. Adresa mea de mail este ... (vezi toată discuția)
Actiune divort florance01 florance01 va rog sa ma ajutati cu un model de actiune de divort, din care sa reiasa ca: - reclamant este sotul, - nu este de acord ca fosta sotie sa si pastreze ... (vezi toată discuția)