avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

pot divorta de sotul meu daca nu avem un an de la casatorie, avem domicilii separate, nu am locuit si nu locuim impreuna.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2008
marleen7019, utilizator
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 13:54, 14 Iunie 2008
da, puteti:)

puteti divorta si daca nu ati implinit un an de la casatorie dar nu pe calea divortului prin acord deoarece pt. acest tip de divort trebuie sa intruniti 2 conditii:
- cel putin 1 an de la casatorie;
- sa nu aveti copii minori rezultati din casatorie.

chiar daca nu aveti copii minori totusi nu aveti implinit anul.
asa ca veti proceda la calea divortului comun. va explic prin mesajul privat

av. vasilescu
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat
priviti un model de actiune de divort pe care dvs. trebuie sa-l modificati(pt. ca nu aveti minori...):

Domnule Preşedinte,

Subsemnata [__________________________________________________] în calitate de reclamantă, domiciliată în [__________________________________________________], chem în judecată pe pârâtul [__________________________________________________], domiciliat în [__________________________________________________], pentru ca prin hotărârea ce veţi pronunţa

Să desfaceţi căsătoria

încheiată între subsemnata şi pârât la data de [__________________________________________________] şi înscrisă în registrul de stare civilă sub nr. [__________________________________________________] obligând totodată pe pârât, să mi se încredinţeze spre creştere şi educare pe minorii [__________________________________________________] să fie obligat la plata unei pensii de întreţineri, să-mi fie atribuit spaţiul închiriat în care locuim, să-mi încuviinţaţi păstrarea numelui avut în timpul căsătoriei şi să fie obligat să plătească cheltuieli de judecată şi onorariul de avocat. Vă rog să dispuneţi ca pentru termenul de judecată să fie citată şi autoritatea tutelară de pe lângă Comitetul executiv al Consiliului Local al [__________________________________________________].

Motivele acţiunii sunt următoarele:

În fapt, pârâtul mă supune unui regim de insulte şi violenţe care fac cu neputinţă continuarea căsătoriei pentru mine. Astfel, în repetate rânduri, el vine beat acasă şi atunci mă insultă şi mă bate, provocând scandaluri. Pe de altă parte, el refuză să contribuie la cheltuielile căsniciei

Din căsătoria noastră au rezultat doi copii, şi anume [__________________________________________________] (numele şi prenumele copilului), în vârstă de [__________________________________________________] ani, şi [__________________________________________________] în vârstă de [__________________________________________________] ani, pe care vă rog, să mi-i încredinţaţi spre creştere şi educare, ţinând seama atât de vârsta lor, cât şi de faptul că, dat fiind brutalitatea de care dă dovadă pârâtul, el nu prezintă garanţia că va exercita o influenţă binefăcătoare asupra educaţiei lor.

Dat fiind că, subsemnata voi continua să mă ocup de creşterea şi educarea copiilor şi pentru a nu se crea pentru ei o situaţie de stânjenire, ca urmare a faptului că vor avea un alt nume decât cel pe care l-aş purta eu, vă rog să admiteţi să port numele soţului meu şi după desfacerea căsătoriei, ca cei doi copii să nu aibă nume diferite de al meu.

Vă rog, să recunoaşteţi dreptul subsemnatei de a continua să locuiască împreună cu copiii în locuinţa pe care o ocupăm în prezent, înlocuind în contractul de închiriere pe soţul meu, care în prezent este titularul acestui contract.

În drept, îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 38 C. fam. în ceea ce priveşte divorţul, ale art. 40 C. fam. în ceea ce priveşte păstrarea numelui de familie al pârâtului, ale art. 36 C. fam. în ceea ce priveşte împărţirea bunurilor comune.

Înţeleg să mă folosesc pentru dovedirea susţinerilor mele de proba cu acte, şi anume de certificatul constatator al căsătoriei subsemnatei cu pârâtul, de certificatele constatatoare ale naşterii copiilor, de adeverinţa din care rezultă salariul primit de pârât în timpul căsătoriei şi de contractul de închiriere a locuinţei deţinute de noi, precum şi de proba cu martori pentru care propun pe:

1. [__________________________________________________] 2. [__________________________________________________], 3. [__________________________________________________].

Depun prezenta cerere, precum şi copii certificate de pe actele sus-menţionate, în trei exemplare, dintre care unul pentru instanţă şi celelalte două pentru a fi comunicate pârâtului şi autorităţii tutelare de pe lângă Consiliul local [__________________________________________________].

Data [__________________________________________________]

Semnătura reclamantei, [__________________________________________________]

Domnului Preşedinte al [__________________________________________________].

sursa: legalis.ro
av. vasilescu
puteti divorta , ambii soti fiind de acord cu desfacerea casatoriei din culpa comuna, fara motivarea hotararii.
SORRY, uitati un model mai simplu si adecvat:
Domnule presedinte,



Subsemnata ……………………………………, domiciliata în ………………………………., judetul ……………………., str. …………….., nr. ……… , etajul ………., apart. ……….., chem în judecatã pe sotul meu ……………..domiciliat în ……………………., judetul ……………………., str. …………….., nr. ……… , etajul ………., apart. ……….., pentru ca prin hotãrârea ce veti pronunta sã desfaceti cãsãtoria încheiatã între subsemnata si pârâtul ……………………….., la data de ………………… si înscrisã în registrul de stare civilã sub nr. ……. din acel an, obligând, totodatã, pe pârât sã-mi plãteascã cheltuielile de judecatã si (onorariul de avocat).



Motivele actiunii sunt urmãtoarele:

În fapt, ……………………………………………………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Exemplu: Pârâtul a manifestat încã de la începutul cãsniciei noastre un total dezinteres fatã de viata în comun si o atitudine insultãtoare fatã de mine.

Socotesc cã aceastã comportare a sotului meu constituie un motiv temeinic de desfacere a cãsãtoriei, a cãrei continuare nu mai este cu putintã pentru mine. Mentionez cã din cãsãtoria noastrã nu au rezultat copii.



În drept, îmi întemeiez actiunea pe dispozitiile art. 38 din Codul familiei.

În dovedirea ei înteleg sã mã folosesc de proba cu martori, pentru care propun pe:

1. ……………………………………, domiciliat în ………………………………., judetul ……………………., str. …………….., nr. ……… , etajul ………., apart. …………

2. ……………………………………, domiciliat în ………………………………., judetul ……………………., str. …………….., nr. ……… , etajul ………., apart. …………



Depun prezenta actiune, precum si copie autentificatã de pe certificatul constatator al cãsãtoriei încheiate între mine si pârat, în dublu exemplar, dintre care unul pentru instantã si altul pentru a fi comunicat pârâtului.







Semnãtura reclamantei






Domnului Presedinte al …………………………………………………………………………………………

sursa:dsclex
av. vasilescu
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat
Modelele acestea ar fi utile pentru multi utilizatori daca le-ai incarca la Documente.

Alte discuții în legătură

Divort culpa comuna alinacampean alinacampean Am inteles ca as putea cere divort din culpa comuna,si in acest caz fiind necesara doar prezenta mea la depunerea cererii de divort. Ma poate ajuta cineva cu ... (vezi toată discuția)
model cerere divort prin acordul partilor fara copii sau partaj marian_seitan2002 marian_seitan2002 Va rog daca se poate sa-mi trimiteti si mie pe mail modelul de cerere de divort prin acordul partilor fara copii sau partaj. Adresa mea de mail este ... (vezi toată discuția)
Actiune divort florance01 florance01 va rog sa ma ajutati cu un model de actiune de divort, din care sa reiasa ca: - reclamant este sotul, - nu este de acord ca fosta sotie sa si pastreze ... (vezi toată discuția)