Nu sunt in perioada de proba . Sunt cel care a dus proiectul dela inceput la sfarsit .
Buna ziua ,
As dori sa stiu si eu daca exista protectie impotriva concedierilor abuzive .
In firma la care lucrez , impresia mea este ca , desi am fost angajati cu contract pe perioada
nedeterminata , exista posibilitatea sa fi fost angajat doar pe baza de proiect.
Acum , ca proiectul se apropie de sfarsit , ni se spune in fata ca actionarii pot sa opreasca proiectul ,
iar proiectul urmator sa nu mai existe .NU se vorbeste despre compensatii .
Intrebarea mea este cum suntem noi protejati . O persoana a fost deja concediata , dar era in perioada de proba .
Eu nu mai sunt in perioada de proba . Se poate inventa un motiv pentru a fi concediat ?
Am inteles ca trebui totusi sa primesc 2 sau 3 avertismente scrise iar apoi sa se intocmeasca o comisie inainte sa primesc notifcarea
ca peste 3 saptamani inceteaza contractul de munca .
Poate cineva sa intre in birou saptamana urmatoare spre exemplu si sa mi inmaneze direct aceasta notificare , fara sa sa mi se dea intai macar
un avertisment ?
Multumesc din suflet , anticipat , pentru raspuns
Buna seara ,
Am verificat . In ambele cazuri , acelasi format si exxpeditor - numele bancii .
Buna seara ,
Mutumesc pentru raspuns . Este primita prin posta . Totusi a fost trimisa la adresa decedatului .
Este ok asta ? El nu putea raspunde nici la prima somatie de fapt ...Apartamentul nu este locuit .
Nu trebuia facuta o propunere de esalonare a creditului ? Parca asa spune legea .
Cred ca diferenta vine din faptul ca prima somatie nu avea zile de intarziere notate iar a 2 a avea 400 de zile de intarziere notate .
Nu cred ca s a reaalizat prin executor , este tot de banca trimisa...
Buna ziua ,
Am si eu o intrebare .Am sa incerc sa fiu cat mai sucint .
Acum un an de zile tatal meu a murit intr- un accident . El avea o datorie . Sotia sa , pentru ca eu am plecat in strainatate , s- a ocupat sa depuna o cerere , pt ca in caz de accident , am inteles ca exista posibilitatea ca banca sa anuleaze creanta -- era vorba de o suma pana in 3000 de euro .
Astazi am aflat ca banca nu a acceptat cererea pt ca era incompleta -- se pare ca trebuiau si analize de sange ale decedatului .
Banca a trimis in noiembrie , anul trecut , o somatie , sa se plateasca cei 3000 de euro . Acolo scrie la zile de intarziere 0 (zero).
Peste o luna , in decembrie anul trecut , a trimis o alta somatie , pentru 10 000 de euro , si spun ca sunt 400 zile de intarziere .-- atunci a murit tatal meu in accident .
Eu astazi am aflat , sotia sa nu mi- a spus nimic . In plus a mai vandut din mostenirea mea si o casa , la care fusese coproprietar -- ei divortasera inainte de moartea tatalui meu .
Intrebarea mea este , de ce diferenta aceasta mare intre sume ?
Eu am inteles ca dobanda de penalizare este cu maxim 2 procente peste dobanda creditului .In plus este o perioada de gratiere totusi , in astfel de cazuri -- exista chiar si o ancheta a politiei , ca sa cerceteze maortea tatalui .
Daca sunteti amabili sa ma ajutati cu un raspuns ...
Multumesc mult .
Buna ziua ,
Si multumesc mult pentru raspuns . Fiecare schimbare aduce o neliniste ...
Incerc sa inteleg lucrurile , pentru a ma obisnui . Puteti sa -mi spuneti si la ce foloseste aceasta adeverinta de vechime ? In sensul ca am inteles ca ar fi necesara in cazul unui concediu medical . Este folosita la calcularea salariului sau a impozitarii in vreun fel ?
Multumesc , din nou ...
Buna ziua ,
As dori sa stiu daca adeverinta vechime este obligatorie in cazul angajarii .
Pun aceasta intrebare deoarece pana acum am lucrat in strainatate si sunt in curs de a ma angaja in Romania .
Multumesc mult pentru ajutor .
Buna ziua ,
As vrea sa ma ajutati cu un raspuns , daca se poate . Vreau si eu sa stiu , daca am un credit , ca persoana fizica , si , daca ajung sa fiu listata la biroul de credite ,pentru ca nu reusesc sa platesc la timp ratele , in cazul acesta , este posibil sa aiba vreo influenta , in cazul in care eu in viitor doresc sa infiintez un srl ?
Este posibil sa fie doar o grija a mea , dar as vrea sa stiu sigur , pt ca am inteles ca trebuie data o declaratie de onorabilitate in cazul infiintarii unei firme si vroiam sa stiu daca este inclusa si aceasta clauza .
Cred ca as vrea si sa inteleg mai bine ce inseamna declaratia de onorabilitate ...
Multumesc anticipat , si va urez o zi buna ..