avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere abuziva

Buna ziua ,

As dori sa stiu si eu daca exista protectie impotriva concedierilor abuzive .

In firma la care lucrez , impresia mea este ca , desi am fost angajati cu contract pe perioada
nedeterminata , exista posibilitatea sa fi fost angajat doar pe baza de proiect.

Acum , ca proiectul se apropie de sfarsit , ni se spune in fata ca actionarii pot sa opreasca proiectul ,
iar proiectul urmator sa nu mai existe .NU se vorbeste despre compensatii .

Intrebarea mea este cum suntem noi protejati . O persoana a fost deja concediata , dar era in perioada de proba .

Eu nu mai sunt in perioada de proba . Se poate inventa un motiv pentru a fi concediat ?

Am inteles ca trebui totusi sa primesc 2 sau 3 avertismente scrise iar apoi sa se intocmeasca o comisie inainte sa primesc notifcarea
ca peste 3 saptamani inceteaza contractul de munca .

Poate cineva sa intre in birou saptamana urmatoare spre exemplu si sa mi inmaneze direct aceasta notificare , fara sa sa mi se dea intai macar
un avertisment ?

Multumesc din suflet , anticipat , pentru raspuns

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:13, 30 Martie 2018
Concedierea este o modalitate de incetare a c.i.m., iar incetarea c.i.m. pe durata perioadei de proba este o alta modalitate de incetare a c.i.m.

Concedierea poate fi dispusă pentru motive care ţin de persoana salariatului sau pentru motive care nu ţin de persoana salariatului.

Codul Muncii
art.31
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
....
Nu sunt in perioada de proba . Sunt cel care a dus proiectul dela inceput la sfarsit .
In speta, concedierea poate fi dispusă pentru motive care ţin de persoana salariatului sau pentru motive care nu ţin de persoana salariatului.

Prin urmare, ar trebui sa ne precizati exact despre ce fel de concediere ar fi vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de munca Biocip Biocip Concedierea in termen de 15 zile de la angajare (vezi toată discuția)
Concediere abuziva in perioada de proba 2door12 2door12 Buna ziua. Vreau sa stiu daca urmatoarea situatie, in care ma aflu momentan, se incadreaza la concediere abuziva: Pe 7 decembrie, noi, angajatii firmei, ... (vezi toată discuția)