avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul de munca

Concedierea in termen de 15 zile de la angajare
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:24, 20 Septembrie 2016
Despre ce tip de c.i.m. vorbim , pe durata nedeterminata sua determinata pe cate luni ?
Biocip a scris:

Concedierea in termen de 15 zile de la angajare


Da este posibila incetarea cim dupa 15 zile lucratoare de la angajare daca contractul dvs de munca era incheiat pe perioada determinata intre 3si6 luni si aceasta era perioada de proba,pt ca in cf cu prevederea art 31(3) din Codul Muncii :
"(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia. "
@ Biocip

Concedierea poate fi dispusă pentru motive care ţin de persoana salariatului sau pentru motive care nu ţin de persoana salariatului, indiferent de perioada desfasurata la acest angajator.

Nu este obligatoriu ca raportul de munca sa inceteze pe durata perioadei de proba. Potrivit art.55 C.mun., contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.

Dati-ne mai multe detalii despre problema dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încetarea activității Stefanutana Stefanutana Buna seara!Doresc să știu, in cazul unui contract pe perioadă nedeterminată ,cu perioadă de probă de 90 de zile,care este procedura de incetare a ... (vezi toată discuția)
Contract de munca ana_lov3s_u ana_lov3s_u Contractul de munca se poate incheia in orice moment de catre angajat (chiar si dupa 15 zile de la intocmire) fara sa existe vreun fel de sanctiuni asupra ... (vezi toată discuția)
Notificare Michel TARLOWSKI Michel TARLOWSKI Am avut un CIM pe perioada nedeterminata cu perioda de proba 3 luni. Inceputul a fost pregatire pentru acest loc de munca Perioda de proba fiind 90 zile ... (vezi toată discuția)