avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare

Am avut un CIM pe perioada nedeterminata cu perioda de proba 3 luni.
Inceputul a fost pregatire pentru acest loc de munca
Perioda de proba fiind 90 zile luc.,pregatirea a ajuns la notificare (art 31) din partea lor fara motive, aveam numai de semnat notificare fara conostinta de cauze
Persoana care facea pregatirea nu a facut o pregatire structurata, cu cerinte, adica nu ai beneficiat de suport de pregatire pe suport de hartie/material de prezentare, iar ulterior exista test fara constinte de rezultat si de eroare jusitificativ barem de cunostinte asimilat comparativ cu grila de punctaj si explicative-ajustari aferent unui training asimilitativ de cunostinte
practic neexstind o evaluare formala de asimilare cunostinte practice. la un formator autorizat.Cum se face verificare de capacitate daca este formator sau nu care sa ateste asimilarea unor serviicii de formare autorizate la proiectul aprobat de angajator-societatea Telus.

Motifivare nu aveam drept la notificare in lipsa unor copiii pe care le-am solicitat in urma evaluarii dupa perioada de proba si nu le-am obtinut desi am cerut semnatura de la persoana responsabila de training, care n-a venit dupa 10 mn. si a semnat, fara a avea aprobarea responsabil-director resurse umane.Intrebare : este normal asta ?
Responsabilitatea apartine titularului de contract la angajare care nu este trainer -ul,
Care este calitatea de a rezilia un contract de munca ori printr-o notificare in lipsa reprezentativitatii managerului de training pe cale legala?
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2019
Michel TARLOWSKI, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:36, 8 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.


Ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, modalitatile de incetare pot fi :
- art.31 C.mun.
......
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
.......

- art.81 C.mun.
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
...

- art.58 C.mun.
(1) Concedierea reprezintă încetarea contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului.
(2) Concedierea poate fi dispusă pentru motive care ţin de persoana salariatului sau pentru motive care nu ţin de persoana salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz ContSters315461 ContSters315461 Buna ziua. Tocmai m-am angjat la o firma. Lucrez de 3 zile aici, dar vreau sa plec din motive personale. Trebuie sa respect perioada de preaviz tinand cont ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca Biocip Biocip Concedierea in termen de 15 zile de la angajare (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba IlieBC IlieBC Buna ziua, Zilele acestea am fost intrebat de clauzele incetarii contractului de munca. Persoana respectiva se afla in perioada de proba (90 de zile, din ... (vezi toată discuția)