avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Încetarea activității
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Încetarea activității

Buna seara!Doresc să știu, in cazul unui contract pe perioadă nedeterminată ,cu perioadă de probă de 90 de zile,care este procedura de incetare a contractului de muncă.Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Stefanutana , utilizator 20:14, 8 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca angajatul se afla inca in perioada de proba , atunci potrivit art.31 alin.3 C.mun., pe durata sau la sfârșitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la inițiativa oricăreia dintre părți, fără a fi necesară motivarea acesteia.

Daca angajatul nu se afla inca in perioada de proba , atunci potrivit art.55 C.mun., contractul individual de muncă poate înceta:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege
Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de munca Biocip Biocip Concedierea in termen de 15 zile de la angajare (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca cata8 cata8 Un cim incheiat pe perioada determinata se poate incheia dupa 3 zile de absente nemotivate fara cercetare disciplinara? Multumesc! (vezi toată discuția)
Notificare perioada proba babu2 babu2 Buna Am fost o zi in proba si din a doua zi am renuntat..nu m`am mai dus. In contract scrie 2 zile de proba. Am anuntat telefonic dar mi`au spus ca nu`mi ... (vezi toată discuția)