avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare perioada proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare perioada proba

Buna
Am fost o zi in proba si din a doua zi am renuntat..nu m`am mai dus.
In contract scrie 2 zile de proba.
Am anuntat telefonic dar mi`au spus ca nu`mi pot inchide contractul fara sa le duc notificare scrisa.
In alte parti nu m`am batut de treaba asta.
Puteti sa imi spuneti cum trebuie procedat?E neaparata notificarea din partea mea?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2012
babu2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 17 Octombrie 2012
Notificarea scrisa se face la initiativa oricareia dintre parti. Dar fiind scrisa, nu credeti ca ar trebui s-o scrieti dvs? Scrisul nu e echivalent cu a da telefon.

Codul muncii:
ART. 31
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncã se poate stabili o perioadã de probã de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.
(2) Verificarea aptitudinilor profesionale la încadrarea persoanelor cu handicap se realizeazã exclusiv prin modalitatea perioadei de probã de maximum 30 de zile calendaristice.
(3) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probã, contractul individual de muncã poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisã, fãrã preaviz, la iniţiativa oricãreia dintre pãrţi, fãrã a fi necesarã motivarea acesteia.
(4) Pe durata perioadei de probã salariatul beneficiazã de toate drepturile şi are toate obligaţiile prevãzute în legislaţia muncii, în contractul colectiv de muncã aplicabil, în regulamentul intern, precum şi în contractul individual de muncã.
Estre neaparat sa faceti notificarea dvs .. insa daca nu o faceti in perioada de proba, atunci este tardiva si incetarea raportului de munca se va face cu una dintre modalitatile de incetarea a c.i.m. prevazute de Codul Muncii, art.55.

Art.55 C.mun. - Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba justinsanero justinsanero Buna ziua, Momentan sunt in perioada de proba, iar angajatorul a aprobat concediul de odihna. In perioada de CO a stabilit mai multe sedinte online despre ... (vezi toată discuția)
Lncetare cim in perioada de proba marapintilie marapintilie Buna ziua, Cum poate inceta un cim in perioada de proba, in conditii legale si care sunt art. din codul muncii cu care inceteaza cim-ul? Si daca inceteaza ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba pt muncitorii necalificati delia25 delia25 Conform noului cod al muncii muncitorii necalificati ce perioada de proba vor avea? Multumesc. (vezi toată discuția)