avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lncetare cim in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lncetare cim in perioada de proba

Buna ziua,
Cum poate inceta un cim in perioada de proba, in conditii legale si care sunt art. din codul muncii cu care inceteaza cim-ul? Si daca inceteaza cim-ul prin concediere individuala, cate ore/zi trebuie sa lucreze in perioada preavizului?
Va rog, ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: marapintilie , utilizator 14:07, 2 Decembrie 2013
Buna ziua,

In perioada de proba cim-ul poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti si fara a fi necesara motivarea acesteia, conform art 31 alin. 3 Codul Muncii
Mai jos sunt prevederile din Codul muncii. In functie de ce scrie in CCM si/sau CIM vi se aplica si prevederile de acolo:

Cum poate inceta un cim in perioada de proba, in conditii legale si care sunt art. din codul muncii cu care inceteaza cim-ul?



Art. 31. - (1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.
(2) Verificarea aptitudinilor profesionale la încadrarea persoanelor cu handicap se realizează exclusiv prin modalitatea perioadei de probă de maximum 30 de zile calendaristice.
(3) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.



Si daca inceteaza cim-ul prin concediere individuala, cate ore/zi trebuie sa lucreze in perioada preavizului?


Cate ore scrie in CIM, si mai putine daca aveti prevazut in CCM sau regulamentul intern acest lucru.
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil
Timpul de munca pe durata preavizului este cel mentionat in c.i.m., daca in reg.intern sau in ccm aplicabil nu se prevede altfel.
Multumesc mult pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca am un cim pe perioada nedetermianta, dar care ... Celechi Celechi Buna ziua, Intrebare pentru crestere copil pentru tata Daca am un CIM pe perioada nedetermianta, dar care are clauza de 6 luni pentru perioada de proba, eu ... (vezi toată discuția)
Somaj Mihaela140979 Mihaela140979 Buna ziua. Ma aflu in ingrata situatie de a nu primi somaj. Am lucrat doua luni de zile la o firma cu cim pe perioada nedeterminata. Fiind in perioada de ... (vezi toată discuția)
Acasa.v acasa.v acasa.v buna ziua am o intrebare am un CIM pe perioada nedeterminata cu incadrare sofer masina mare tonaj la alte clauze sant specificate urmatoarele; perioada de ... (vezi toată discuția)