avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Activitate Moni99

Activitate Moni99

Tatal meu a decedat in nov. 2018 si a detinut o casa la tara cu terenul aferent in suprafata totala de 1993 mp. Din aceasta suprafata tatal meu detine conform act de vanzare -cumparare, casa (cu terenul de sub ea) si inca 100m. Restul terenului este detinut in comun de 3 mostenitori: tatal meu, sora acestuia si mama acestuia - toti 3 decedati.
Pentru acestia 3 (decedati) trebuie facuta succesiune separata? fiecare cu bucata de teren?
Tatal meu a locuit permanent in acesta casa, a platit impozite si a ingrijit toata suprafata mai mult de 33 de ani.
Poate interveni dreptul la uzucapiune, pt a se restabili definitiv dreptul unicului mostenitor (sora mea)?
Toti ceilalti mostenitorii ai celor 3 defuncti (cu exceptia surorii mele) nu vor sa detina vreo parte din teren, nu ii intereseaza si nu au pretentii.
Care este cea mai simpla procedura pentru ca intreaga suprafata a imobilului si a terenului sa revina de drept unui singur mostenitor, in speta sora mea, unica mostenitoare a tatalui meu (repet, tatal meu este singura persoana care a locuit neintrerupt pana la deces in aceasta casa, a investit , a platit impozite, toate acestea putand fi demonstrate cu documente, etc).
Discuție Uzucapiune
Buna ziua! va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema delicata legata de uzucapiune.
Tatal meu a decedat de cateva luni si singurele lui bunuri mai sunt o casa, terenul din curte de 1893 mp cu cota de 1/1, exceptand terenul de sub casa, al carui proprietar a fost el, plus un autoturism.
Acest teren (unde tatal meu are 1/) are/a avut 3 mostenitori: tatal meu, bunica mea (mama tatalui meu) si sora tatalui meu. Toti sunt decedati, iar pentru a deschide succesiunea dupa decesul tatalui, am nevoie de toti nepotii ramasi in viata si de adresele lor. Cei mai multi dintre acestia si-au exprimat acordul pt a da o declaratie notariala de renuntare la drepturile in urma succesiunii, iar doi dintre ei nu vor sa colaboreze, probabil din rea vointa.
Eu mai am doua surori care au dat deja declaratii de renuntare la succesiune.
Mentionez ca tatal meu a locuit in acea casa (inclusiv terenul de 1893mp) neintrerupt din 1980 pana in anul decesului, 2018, a platit toate taxele si impozitele.
Intrebarile mele sunt:
- ce se intampla daca 2 dintre cei 7 nepoti nu vor sa renunte prin declaratie notariala *renuntare succesiune"? Trebuie sa ii actionez in judecata pe toti, invocand dreptul la uzucapiune, pe care tatal meu il are, dar nu a mai apucat sa initieze demersul juridic?
- unul dintre acesti nepoti (verisoara mea) este decedat, domiciliul fiindu-i in Rotterdam, Olanda. In acest caz este nevoie de certificat de deces? Mentionez ca nu am acest document, decesul fiind inregistrat la Primaria din Rotterdam unde ea a fost casatorita si a locuit inca din 1986.
- in calitate de posibila viitoare reclamanta in aceasta actiune, este necesara prezenta paratilor in instanta? se poate judeca si da o hotarare in lipsa acestora? Intreb in ipoteza ca acestia nu vor dori sa fie prezenti.

Va multumesc anticipat!
Vă mulțumesc! Din lipsa totala de timp nu putem merge în instanță, dar și pentru a evita contactul cu el. Menționez ca nu avem de gând sa cerem ceva, ci doar sa se desfacă casatoria și sa avem o viață normală. Pentru noi mama este cea mai importanta și din cauza prejudecăților și a unui mediu social invout și las de la tara (mediu rural) nu a fost posibila o ruptura mai devreme. Mama mea de abia mai poate merge, nu am de gand sa o expun unei noi suferințe și stres în instanțe cu termene la infinit. Va mulțumesc foarte mult pentru răspuns!
As dori sa știu daca se poate face ceva dpdv legal pt mama mea care a părăsit domiciliul conjugal din cauza violentei tatălui meu, cunoscut în comunitate ca un om violent și conflictual. El a ajuns în postura de reclamant în procesul de divorț pe care l a intentat mamei mele. A susținut ca l a părăsit, el fiind un om bolnav...etc. Din păcate mama mea este căsătorită cu el de mai mult de 30 ani, ea este cea bolnava cu AVC si multiple internari în spitale, ea este ființă abuzata și desconsiderat de atâția ani. Problema este ca noi nu avem bani pt a plăti un avocat și a demonstra ca mama mea, la cei 69 ani, nu a părăsit domiciliul de buna voie,ci a fost forțată sa plece, a dat-o afară de mai multe orI. El vrea sa se erijeze în instanță drept un nevinovat și sa declare ca el a fost părăsit. . As dori sa știu ce drept are mama mea, în calitate de pârâta? Menționez ca el a refuzat sa divorțeze la notar, cei 3 copii majorI nu mai au o relatie familiala normăla cu el de mulți ani, doar din vina lui, el fiind foarte violent și abuziv. Ce drept are ea? Casa unde locuiește el este moștenită de el de la părinți. Mama mea a muncit mai mult de 30 ani acolo și a crescut 3 copii. El a refuzat pana și ca ea sa aibă un loc de munca. Are dreptul la vreo despăgubire? Va multumesc