avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune teren

Tatal meu a decedat in nov. 2018 si a detinut o casa la tara cu terenul aferent in suprafata totala de 1993 mp. Din aceasta suprafata tatal meu detine conform act de vanzare -cumparare, casa (cu terenul de sub ea) si inca 100m. Restul terenului este detinut in comun de 3 mostenitori: tatal meu, sora acestuia si mama acestuia - toti 3 decedati.
Pentru acestia 3 (decedati) trebuie facuta succesiune separata? fiecare cu bucata de teren?
Tatal meu a locuit permanent in acesta casa, a platit impozite si a ingrijit toata suprafata mai mult de 33 de ani.
Poate interveni dreptul la uzucapiune, pt a se restabili definitiv dreptul unicului mostenitor (sora mea)?
Toti ceilalti mostenitorii ai celor 3 defuncti (cu exceptia surorii mele) nu vor sa detina vreo parte din teren, nu ii intereseaza si nu au pretentii.
Care este cea mai simpla procedura pentru ca intreaga suprafata a imobilului si a terenului sa revina de drept unui singur mostenitor, in speta sora mea, unica mostenitoare a tatalui meu (repet, tatal meu este singura persoana care a locuit neintrerupt pana la deces in aceasta casa, a investit , a platit impozite, toate acestea putand fi demonstrate cu documente, etc).
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
Moni99, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 15:12, 16 Mai 2019
da se poate. Ceilalti care nu vor nimic sa dea declaratii de renuntare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune Moni99 Moni99 Buna ziua! va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema delicata legata de uzucapiune. Tatal meu a decedat de cateva luni si singurele lui bunuri mai sunt o ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren intravilan tsk766 tsk766 Va supun atentiei situatia mea, tatal meu a decedat acum 5 ani si jumatate, pana la momentul de fata, din motive materiale nu am reusit sa deschidem ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani fata de mostenitori Mircea1787 Mircea1787 Vă propun speţa mea de uzucapiune să vă daţi cu părerea dacă ar avea şanse de reuşită sau nu....încă nu am formulat cererea. Orice sfat e ... (vezi toată discuția)