Tatal meu a decedat in nov. 2018 si a detinut o casa la tara cu terenul aferent in suprafata totala de 1993 mp. Din aceasta suprafata tatal meu detine conform act de vanzare -cumparare, casa (cu terenul de sub ea) si inca 100m. Restul terenului este detinut in comun de 3 mostenitori: tatal meu, sora acestuia si mama acestuia - toti 3 decedati.
Pentru acestia 3 (decedati) trebuie facuta succesiune separata? fiecare cu bucata de teren?
Tatal meu a locuit permanent in acesta casa, a platit impozite si a ingrijit toata suprafata mai mult de 33 de ani.
Poate interveni dreptul la uzucapiune, pt a se restabili definitiv dreptul unicului mostenitor (sora mea)?
Toti ceilalti mostenitorii ai celor 3 defuncti (cu exceptia surorii mele) nu vor sa detina vreo parte din teren, nu ii intereseaza si nu au pretentii.
Care este cea mai simpla procedura pentru ca intreaga suprafata a imobilului si a terenului sa revina de drept unui singur mostenitor, in speta sora mea, unica mostenitoare a tatalui meu (repet, tatal meu este singura persoana care a locuit neintrerupt pana la deces in aceasta casa, a investit , a platit impozite, toate acestea putand fi demonstrate cu documente, etc).
Uzucapiune
Moni99
Buna ziua! va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema delicata legata de uzucapiune.
Tatal meu a decedat de cateva luni si singurele lui bunuri mai sunt o ... (vezi toată discuția)