avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Activitate MariusValentin

Activitate MariusValentin

Un teren a fost dar in arenda unei societați pentru o perioadă de x ani. Arendasul a facut schimb de teren partial, cu o persoana fizica fara stirea Arendatorului, nu se stie daca sa facut intre cei doi un contract sau a fost doar intelegearea lor, dar la primarie apare persoana fizica ca munceste acel teren in schimbul Arendasului. Se poate solicita rezilierea contractului de Arenda ?
A construi un imobil in regie proprie este legal deoarece asta sa declarat si la ISC si a fost Ok, este vorba strict despre cartea constructiei, repet, detin proiect PT si DTAC, avize, autorizatie, comunicari de incepere si finalizare lucrare etc plus referate de la diriginte si proiectanti ca lucrarea sa executat in conditii de calitate si respectând proiectul plus taxe achitate si adeverintă de la ISC, ce anume mai trebuie pentru cartea tehnica ? Este vorba de constructie categoria D

POPA GHEORGHE a scris:

Legal nu este permisa executia unei case in regie proprie. Pe buna dreptate, dirigintele nu intocmeste cartea tehnica a ctiei. nefiind o sarcina sa, deoarece documentele care se intorduc in cartea tehnica se emit de catre constructor si proiectant. Este necesar PV de receptie finala a ctiei., receptie la care participa proiectant, constructor, beneficiar, inspectoratul de stat in ctii., primarie.

Am o nelămurire.

La construirea unei case în regie proprie există obligatia de întocmire a cărții tehnice ? Si daca da ce ar trebui sa cuprindă acesta. Menționez că am autorizatie, avize, proiect, și diriginte de santier, casa sa facut în regie proprie iar dirigintele refuză sa-mi întocmească cartea tehnica.
Intrebare :

Este posibil încheierea unui Contract de prestări servicii de Management si Producție Artistică între 3 părți independente ( Manager, Artist și Producător ) cu drepturi, obligații și remunerații personalizate ? Adică în contract sa fie toate trei părtile trecute .
Mă puteți ajuta cu un model
de Hotarare AGA pentru autorizarea Administratorului actual de a deține functia de Asministrator si la alta societate ? mentionez ca este vorba de asociat unic

Am inteles ca necesita un studiu al prețurilor de transfer, deoarece cele doua societăți se considera a fi afinități . Asa este ?



Cornel Vasile a scris:

Atat timp cat legea nu interzice, este posibila o astfel de relatie.

Va adresez urmatoarea intrebare :

Este legal ca o persoană sa dețină o societate in Romania si alta in alta tara de exemplu in UK sau Cipru ( este vorba despre LTD nu offshore) si intre cele doua sa existe o relatie comercială ?


Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Nu. Nu se poate.


Pot sti si de ce ? Din ce stiu sa schimbat legea
Intrebare, poti fi asociat unic si administrator la doua societăți cu acelasi obiect de activitate ?
Răspuns la discuția Intrebare drepturi de Autor
Se poate dovedi ca sunt puse de el , pentru ca isi asuma asta ! Intradevar sunt facute de el si el le-a publicat dar cu acordul amandurora pana cand au fost in parteneriat , acum Modelul Feminin nu mai doreste vanzarea lor, initial au fost sterse dupa incetarea colaborarii lor , apoi Modelul Masculin le-a pus iar la vanzare .

tgeorgescu a scris:

Bun, si cum poate proba ea ca el le vinde in continuare si nu au fost toate vandute dintr-un foc unei companii care acum le scoate pe piata?