avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Activitate Ioanna_05

Activitate Ioanna_05

Va multumesc!
Buna ziua,
Va expun o speta in speranta ca ma puteti ajuta.

Am incheiat un contract de vanzare cumparare al unui imobil transmis printr-o persoana fizica, prin care acesta se obliga ca pana la data de 05.06.2018 sa realizeze bransamentu individual al imobilului la reteaua de energie electrica pe cheltuiala acestuia.

Din nefericire termenul s-a scurs, iar vanzatorul nu a realizat bransamentul la energie electrica. Conform contractului eu, cumparatorul, am dreptul la daune interese.

Merita un proces in acest sens?
Ce inseamna daune interese?
Aveti sfaturi utile?

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Clauza formarea profesionala
Va multumesc!
Buna ziua,

Am avut ghinionul sa-mi iau teapa vietii si sa ma incurc cu o firma foarte "promitatoare", iar acum vreau sa plec si am urmatoarea problema:

-Am un CIM pe perioada determinata de 12 luni care se incheie peste 2 luni.
-In perioada CIM am "participat" la cursuri timp de 12 luni ("inca particip"), am semnat act aditional privind formarea profesionala (partile sunt de acord ca aceasta participare este la dorinta mea)

In actul aditional mai sunt mentioate:
-salariatul se obliga sa nu solicite incetarea CIM pe o perioada de 12 luni de la finalizarea cursurilor
-in cazul in care CIM inceteaza in timpul cursului sau mai repede de 24 luni de la finalizarea cursurilor la initiativa salariatului, acesta sa obliga sa plateasca contravaloarea cursului (x euro)
-partile inteleg si accepta posibilitatea extinderii perioadei de scolarizare, caz in care se vor recalcula sumele aferente, precum si perioada de fidelizare (perioada in care angajatul se obliga sa pastreze contractul de munca cu SRL X, dupa terminarea integrala a stagiului de pregatire / formare

Intrebarea mea este, daca plec la finalizarea CIM, adica peste 2 luni, sunt obligat sa platesc cursurile? Sunt obligat sa semnez o prelungire a CIM? Sau cum se procedeaza?