avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Activitate utilizator0809

Activitate utilizator0809

Buna ziua,

De curand am solicitat deschiderea unei intreprinderei individuale, sistemul de impozitare ales fiind cel pe norma de venit. Insa am cateva neclaritati cu privire la:
- registrele/ documentele pe care ar trebui sa le completez, si implicit, care dintre acestea trebuie sa obtina numar de inregistrare de la ANAF.
- obligativitatea stampilei.

Ma puteti ajuta, va rog, in acest sens?

Va multumesc!
Buna ziua! Doresc deschiderea unui mic atelier de croitorie si am cateva neclaritati privind forma legala de functionare - intreprindere individuala sau SRL:
- am experienta in domeniu, insa nu am obtinut o calificare in acest sens. Se poate deschide II doar pe baza experientei?
- domiciliul fiscal si sediul social doresc sa le inregistrez la un apartamenmt de bloc, pentru care nu exista pana in prezent acordul vecinilor sau a asociatiei de locatari. Este necesar acordul acestor? Mentionez ca punctul de lucru efectiv va fi stabilit la o alta locatie, pentru care exista acordurile mentionate anterior.
- din punct de vedere fiscal, ar fi mai bine sa merg pe intreprindere individuala sau pe microintreprindere? Potrivit informatiilor pe care le detin, la calculul impozitului pe venit anual s-ar aplica o cota de 16% pentru ii si de 1% pentru microintreprindere.
- in situatia in care as infiinta microintreprindere, contabilul trebuie musai sa fie angajat pe societate?

Multumesc!