Buna ziua! Doresc deschiderea unui mic atelier de croitorie si am cateva neclaritati privind forma legala de functionare - intreprindere individuala sau SRL:
- am experienta in domeniu, insa nu am obtinut o calificare in acest sens. Se poate deschide II doar pe baza experientei?
- domiciliul fiscal si sediul social doresc sa le inregistrez la un apartamenmt de bloc, pentru care nu exista pana in prezent acordul vecinilor sau a asociatiei de locatari. Este necesar acordul acestor? Mentionez ca punctul de lucru efectiv va fi stabilit la o alta locatie, pentru care exista acordurile mentionate anterior.
- din punct de vedere fiscal, ar fi mai bine sa merg pe intreprindere individuala sau pe microintreprindere? Potrivit informatiilor pe care le detin, la calculul impozitului pe venit anual s-ar aplica o cota de 16% pentru ii si de 1% pentru microintreprindere.
- in situatia in care as infiinta microintreprindere, contabilul trebuie musai sa fie angajat pe societate?
imi cer scuze ca intervin neinvitata, dar cum se poate dovedi experienta pe un anumit domeniu - daca in contract este scris muncitor necalificat? Sau, de exemplu ma intereseaza sa fiu producator și comerciant (al unui produs, ex.: handmade), dar niciodata nu am lucrat pe acel domeniu? Cum sa dovedesc hobby-ul meu, cand nu am ani de experienta la nici o societate? Cum este posibil sa fie introdus un cod CAEN intr-un PFA in asemenea conditii?
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Voi încerca să merg pe varianta obținerii unui atestat sau autorizații de producător... poate reușesc intr-un final.
Va doresc o zi frumoasă.
Activitate secundara
platinet
Buna,
vreau sa deschid o agentie imobiliara ca si intreprindere individuala. Intrebarea mea este daca este posibil ca pe langa activitatea principala cod CAEN ... (vezi toată discuția)