avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare II sau SRL?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare II sau SRL?

Buna ziua! Doresc deschiderea unui mic atelier de croitorie si am cateva neclaritati privind forma legala de functionare - intreprindere individuala sau SRL:
- am experienta in domeniu, insa nu am obtinut o calificare in acest sens. Se poate deschide II doar pe baza experientei?
- domiciliul fiscal si sediul social doresc sa le inregistrez la un apartamenmt de bloc, pentru care nu exista pana in prezent acordul vecinilor sau a asociatiei de locatari. Este necesar acordul acestor? Mentionez ca punctul de lucru efectiv va fi stabilit la o alta locatie, pentru care exista acordurile mentionate anterior.
- din punct de vedere fiscal, ar fi mai bine sa merg pe intreprindere individuala sau pe microintreprindere? Potrivit informatiilor pe care le detin, la calculul impozitului pe venit anual s-ar aplica o cota de 16% pentru ii si de 1% pentru microintreprindere.
- in situatia in care as infiinta microintreprindere, contabilul trebuie musai sa fie angajat pe societate?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cameliaczeran , utilizator 13:28, 20 Iunie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

imi cer scuze ca intervin neinvitata, dar cum se poate dovedi experienta pe un anumit domeniu - daca in contract este scris muncitor necalificat? Sau, de exemplu ma intereseaza sa fiu producator și comerciant (al unui produs, ex.: handmade), dar niciodata nu am lucrat pe acel domeniu? Cum sa dovedesc hobby-ul meu, cand nu am ani de experienta la nici o societate? Cum este posibil sa fie introdus un cod CAEN intr-un PFA in asemenea conditii?

Multumesc!
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Voi încerca să merg pe varianta obținerii unui atestat sau autorizații de producător... poate reușesc intr-un final.
Va doresc o zi frumoasă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate secundara platinet platinet Buna, vreau sa deschid o agentie imobiliara ca si intreprindere individuala. Intrebarea mea este daca este posibil ca pe langa activitatea principala cod CAEN ... (vezi toată discuția)
Ce studi(calificari) iti trebuie pt deschidere magazin naturist? viorel_bz viorel_bz pt a deschide un magazin naturist tip plafar ceaiurii, tincturii,etc iti trebuie o anumita calificare,studii? va multumesc (vezi toată discuția)
Infiintare firma activitate de florar GMT GMT Am vrea sa infiintam o firma care sa aiba ca obiect de activitate comercializarea florilor, si servicii de aranjamente florale pentru evenimente, firme, nunti ... (vezi toată discuția)