Aici nu inteleg, ce anume cheltuieli de judecata? Daca tata plateste asiguratorului suma ceruta de acesta, fara vreo obiectie, de ce ar mai exista vreo judecata?
Multumesc inca o data pentru amabilitate! Da, doar la asigurator ma refeream, acesta poate cere si alte sume/cheltuieli pe langa dauna in sine? Ca sa recupereze suma daunei e nevoie sa-l actioneze in judecata pe tatal meu si astfel o sa mai fie alte cheltuieli de judecata care trebuie platite? sau asiguratorul cere doar suma daunei si atat?
Multumesc pentru raspuns!
Da, tatal meu are asigurare RCA valabila. Costurile daunei o sa fie suportate de asigurator, dar in cazul consumului de alcool, ulterior asiguratorul o sa recupereze valoarea daunei de la tatal meu. Politia a fost anuntata.
Va referiti ca o sa fie ceva costuri cu procesul penal pentru consum de alcool, nu costuri suplimentare cu asiguratorul? La asigurator trebuie platita doar suma daunei, corect?
Tatal meu a avut un accident auto sub influenta alcoolului ( 0.9 mg in aerul expirat) in care a avariat o masina parcata pe marginea drumului.
Asiguratorul a evaluat dauna la o suma anume pe care pagubitul o cere direct, fara sa mai trecem prin asigurator, motivand ca pe langa suma respectiva o sa mai fie si alte cheltuieli/comisioane de judecata.
Este adevarat ca se platesc si alte cheltuilei, pe langa dauna in sine?
Multumesc pentru raspuns. O sa citesc mai atent clauzele antecontractului, desi nu ma pricep in a le interpreta (daca este posibil va pot trimite antecontractul pe privat?).
Prejudiciul material, calculat la cursul euro de astazi este putin peste 800 euro. In cazul in care nu ne intelegem credeti ca merita efortul pentru recuperare?
Multumesc
Anul trecut in decembrie 2016, prin intermediul dezvoltatorului am semnat cu proprietarul terenului (investitorul) un antecontract de vanzare cumparare al unui apartament intr-un bloc la care inca nu incepuse constructia.
Din pacate dezvoltatorul nu s-a inteles cu investitorul referitor la constructorul care urma sa efectueze lucrarea (asta a fost explicatia lor) si intr-un final s-au decis sa colaboreze cu alt investitor (investitorul initial a vandut proiectul altui investitor).
Antecontractul initial a fost semnat la cursul euro din decembrie 2016 pentru care s-a facut echivalarea in lei, eu cumparand prin programul Prima Casa (credit in lei).
Acum cursul euro este mai mare decat cel din decembrie 2016 si ca urmare ar trebui sa platesc mai mult, valoarea in lei crescand.
La ce curs euro trebuie semnat antecontractul nou, avand in vedere ca nu este vina mea pentru aceasta intarziere si neintelegere intre dezvoltator si investitor? Normal mi se pare sa se pastreze cursul euro din antecontractul initial. Cum pot proceda in acest caz?
Va multumesc!