avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Tatal meu a avut un accident auto sub ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Tatal meu a avut un accident auto sub influenta alcoolului ...

Buna ziua!

Tatal meu a avut un accident auto sub influenta alcoolului ( 0.9 mg in aerul expirat) in care a avariat o masina parcata pe marginea drumului.

Asiguratorul a evaluat dauna la o suma anume pe care pagubitul o cere direct, fara sa mai trecem prin asigurator, motivand ca pe langa suma respectiva o sa mai fie si alte cheltuieli/comisioane de judecata.
Este adevarat ca se platesc si alte cheltuilei, pe langa dauna in sine?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: wolfyk , utilizator 18:11, 14 Ianuarie 2025
Dacă tatăl dvs avea asigurare valabila RCA, costurile sunt suportate de către asigurător.
Pot fi costuri pentru procesul penal, dacă a fost anunțată politia, dar nu sunt foarte mari.
Ar trebui sa discutați cazul concret cu un avocat care sa studieze dosarul.
Multumesc pentru raspuns!
Da, tatal meu are asigurare RCA valabila. Costurile daunei o sa fie suportate de asigurator, dar in cazul consumului de alcool, ulterior asiguratorul o sa recupereze valoarea daunei de la tatal meu. Politia a fost anuntata.
Va referiti ca o sa fie ceva costuri cu procesul penal pentru consum de alcool, nu costuri suplimentare cu asiguratorul? La asigurator trebuie platita doar suma daunei, corect?
Da, in anumite condiții asigurătorul se poate întoarce împotriva tatălui dvs.
Da, la costuri cu procesul ma refeream.
Multumesc inca o data pentru amabilitate! Da, doar la asigurator ma refeream, acesta poate cere si alte sume/cheltuieli pe langa dauna in sine? Ca sa recupereze suma daunei e nevoie sa-l actioneze in judecata pe tatal meu si astfel o sa mai fie alte cheltuieli de judecata care trebuie platite? sau asiguratorul cere doar suma daunei si atat?
Asigurătorul poate cere și cheltuieli de judecată, dacă sunt și le dovedește. Instanta va decide.

Alte discuții în legătură

Accident auto fara victime....alcool la volan...pretentii despagubire sor3lla sor3lla buna dimineata.... sotul meu a lovit o masina parcata in roata.....roata fiind virata inspre sosea.... consumase alcool.....si stim repercursiunile.... masina ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca - val daune mai mare decat val acordata de asigurator otiliap otiliap buna ziua acum 2 zile am facut un accident de masina , eu am fost de vina , m-am inteles pe care amiabila cu celalat sofer, i-am dat asigurarea, azi m-a sunat ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, victima imi cere bani! Flaviu81 Flaviu81 In data de 21 octombrie 2016 am avut un accident rutier. A fost vina mea, am intrat intr-un autoturism care circula regulamentar. Eu aveam indicator: \"cedeaza ... (vezi toată discuția)