avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident rutier, victima imi cere bani!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident rutier, victima imi cere bani!

In data de 21 octombrie 2016 am avut un accident rutier. A fost vina mea, am intrat intr-un autoturism care circula regulamentar. Eu aveam indicator: "cedeaza trecerea". A fost chemata ambulanta care i-a dus la urgenta pe cei 3 pasageri din cealalta masina. Dupa 2-3 ore i-a externat pe toti 3. (sotul conducea autovehiculul, in spate stateau sotia lui si un alt pasager!). Ieri m-am intalnit la politie cu soferul si i-am propus sa-i dau sotiei lui suma de 1000 de ron. A fosst de acord. Astazi la ora 17 m-a sunat si mi-a spus ca sotia lui nu este de acord cu suma de 1000 de ron si ca doreste 2000 de ron. Mi-a spus ca daca nu ii dau un raspuns favorabil in 2-3 ore, atunci sotia lui se va duce la Urgenta si maine va face o plangere penala impotriva mea! Ce ma sfatuiti sa fac?! Va rog sa ma ajutati.....
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:16, 26 Octombrie 2016
Asta se numeste SANTAJ!
Nu sunteti obligat sa-i oferiti bani, de aceea aveti asigurarea obligatorie.
Chiar daca va face plangere penala, dosarul se va clasa, deoarece nu o sa aiba peste 90 zile ingrijiri medicale de la medicina legala, asa cum cere legea.
Buna ziua,
Plangere la URGENTA?
Poate la politie.
Incercati sa va intelegeti cu ei dar daca nu sunt de inteles asta este lasati-ii in plata Domnului.
Vătămarea corporală din culpă Art. 196 C.P.
(2) Fapta prevăzută în art. 194 alin. (1) săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Art. 194 C.p.
Vătămarea corporalăVătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,
se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
Multumesc frumos! Cine va trebui sa plateasca zilele de spitalizare?! (in cazul in care se va interna! Din cate stiu, CAS nu achita aceste cheltuieli si Spitalul ma va da in judecata pentru a plati cheltuielile aferente spitalizarii, deoarece eu sunt vinovat de producerea accidentului!)!
Laszlo21 a scris:

Asta se numeste SANTAJ!
Nu sunteti obligat sa-i oferiti bani, de aceea aveti asigurarea obligatorie.
Chiar daca va face plangere penala, dosarul se va clasa, deoarece nu o sa aiba peste 90 zile ingrijiri medicale de la medicina legala, asa cum cere legea.

Dar ce se poate intampla daca ma da in judecata solicitandu-mi daune?!
Si eventualele zile de spitalizare cine trebuie sa le plateasca? Din ce am citit eu, CAS ii va cere spitalului sa recupereze aceste cheltuieli de la mine. Spitalul ma va in judecata si eu va trebui sa fac o intampinare in care sa cer sa fie citata si firma de asigurari la care am RCA!

Alte discuții în legătură

Accident rutier iulianad2 iulianad2 Buna ziua, La inceputul lunii August fiica mea ( pieton fiind ) a fost accidentata pe trecerea de pietoni, soferul depasind pe contrasens tranvaiul in ... (vezi toată discuția)
Indrumare referitoare la accident pietonal nandor09 nandor09 Buna ziua, Prietena mea a fost lovita de o masina pe trecerea de pietoni (semafor galben intermitent) Ea a fost in spital timp de 2 saptamani si o sa mai ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca (obligatii asigurator) ovidiu59 ovidiu59 In urma unui accident fara victime autoutilitara mea a suferit avarii ce presupun, din discutiile avute cu asiguratorul daune totale. In procedul verbal ... (vezi toată discuția)