avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Tatal meu a avut un accident auto sub ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Tatal meu a avut un accident auto sub influenta alcoolului ...

Buna ziua!

Tatal meu a avut un accident auto sub influenta alcoolului ( 0.9 mg in aerul expirat) in care a avariat o masina parcata pe marginea drumului.

Asiguratorul a evaluat dauna la o suma anume pe care pagubitul o cere direct, fara sa mai trecem prin asigurator, motivand ca pe langa suma respectiva o sa mai fie si alte cheltuieli/comisioane de judecata.
Este adevarat ca se platesc si alte cheltuilei, pe langa dauna in sine?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: wolfyk , utilizator 18:11, 14 Ianuarie 2025
Aici nu inteleg, ce anume cheltuieli de judecata? Daca tata plateste asiguratorului suma ceruta de acesta, fara vreo obiectie, de ce ar mai exista vreo judecata?
Cheltuielile de judecata apar doar dacă se ajunge la o judecata, la un proces în instanta, civil sau penal. Dacă este amiabil, evident, nu sunt cheltuieli suplimentare de judecata
Multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare rca - val daune mai mare decat val acordata de asigurator otiliap otiliap buna ziua acum 2 zile am facut un accident de masina , eu am fost de vina , m-am inteles pe care amiabila cu celalat sofer, i-am dat asigurarea, azi m-a sunat ... (vezi toată discuția)
Accident auto fara victime....alcool la volan...pretentii despagubire sor3lla sor3lla buna dimineata.... sotul meu a lovit o masina parcata in roata.....roata fiind virata inspre sosea.... consumase alcool.....si stim repercursiunile.... masina ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata in procese cu politia rutiera ContSters111526 ContSters111526 Buna ziua, Am un dosar la judecatoria sector 6 contra Politiei rutiere. In acest moment sunt urmatoarele cheltuieli: - dauna in sine de la accident vreo ... (vezi toată discuția)