avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto fara victime....alcool la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto fara victime....alcool la volan...pretentii despagubire

buna dimineata.... sotul meu a lovit o masina parcata in roata.....roata fiind virata inspre sosea.... consumase alcool.....si stim repercursiunile.... masina condusa de sotul meu este imatriculata in spania....au chemat politia...sotul meu a fot dus la recoltare de probe... marti se intalnesc la politie amandoua partile...sotul meu a declarat si este de acord sa plateasca reparatia masinii.....doar ca acuma proprietarul masinii lovite ne cere o alta masina in schimb pana i se repara masina sau suma de 3000 de euro pentru a nu face plangere inpotriva sotului...nu stiu daca este un temei legal sa ceara asa ceva.... oricum suma aceasta nu o avem.....dar eu am o masina proprietatea mea..... dar cum sa o dau cuiva ???? poate gresesc.... nici nu stiu ce sa fac.....ma gandesc daca dupa ce se repara masina eu nu mai imi recuperez masina.....sau o distruge.... nu stiu daca poate sa aiba pretentia la o alta masina....
Cel mai recent răspuns: iancu ionel , utilizator 13:59, 29 Iulie 2013
Daca a consumat alcol oricum va avea probleme penale.
Incercati sa raceti cumva sa mearga avocatul sa se intereseze care este incadrarea juridica.
buna dimineata....a fost la avocat...si pe mine ma interesa daca are dreptul cel a carui masina a fost lovita...sa ceara o alta masina in schimb pana este reparata a lui.....sau cei 3000 de euro ca sa nu'l dea in tribunal.....din moment ce sotul a marturisit si decarat ca suporta el reparatiile masinii avariate....
1.Daca concentratia de alcool este mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat se intocmeste dosar penal
2. Cel pagubit nu are niciun drept sa solicite o masina la schimba si niciu va sfatuiesc sa dati o masina la schimb. Nu exista niciun temei legal in acest sens.
3. Pagubitul nu va avea niciun succes cu plangerea daca prejudiciul va fi acoperit prin achitarea reparatiilor masinii. Poate fi acuzat si de un eventual santaj, daca nu ii dati cei 3000 Eu.
4. Asiguratorul va plati daunele dar se va indrepta impotriva sotului ptr recuperarea prejudiciului deoarece se afla sub influenta alcoolului.
5. Daca in alcooltest a avut sub 0,4 mg/l va primi o suspendare a permisului de 90 de zile cu posibilitate de reducere la 30 de zile daca indeplineste niste conditii.
ca sa nu se mai judece cu asiguratorul...sotul meu a spus ca plateste el reparatia masinii.... masina lovita nu se afla in trafic.... si de aceea vroiam sa stiu daca este stipulat undeva ca noi trebuie sa'o oferim o masina sau sa'i dam o anumita suma de bani...problema mai este ca si serviceul auto unde doreste sa fie reparata masina este inchis pana in 4 august....deoarece sunt plecati in concediu..... si nu inteleg de ce nu se poate alege alt service unde sa se repare masina
Asta a fost amuzanta. Fac plangere ca ce? Ca ati lovit masina? Asta deja o stie politia...

Alte discuții în legătură

Neintelegere accident usor Catalin.George Catalin.George Buna ziua! M-am intalnit cu o situatie mai delicata. In urma cu cateva zile am avut un accident, o persoana m-a lovit din spate. Nu ne-am inteles, nu a vrut ... (vezi toată discuția)
Am lovit o masina care era deja avariata, cum procedez sa nu platesc toata dauna? cristi_tnt cristi_tnt Buna ziua, Va cer sfatul in urmatorul caz,cu mentiunea ca desi vorbesc la \"persoana I\" este de fapt altcineva implicat. Intr-o dimineata iesind de la ... (vezi toată discuția)
Daune rca vaspa vaspa Buna ziua, Am trei intrebari: 1) Sumele solicitate in euro de la asigurator ca despagubire (daune materiale si daune morale) se achita de catre acesta tot in ... (vezi toată discuția)