avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neintelegere accident usor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neintelegere accident usor

Buna ziua!
M-am intalnit cu o situatie mai delicata. In urma cu cateva zile am avut un accident, o persoana m-a lovit din spate. Nu ne-am inteles, nu a vrut sa facem amiabila, defapt ar fi fost de acord doar in cazul in care eu i-as fi dat bani pentru asigurarea lui. Fapt pentru care eu nu am fost de acord si m-am deplasat la sectia de politie, am dat declaratie , am aratat poze! Sunt constienti si cei din politie ca nu e vina mea, insa aici m-am intalnit cu o alta veste, cum ca el este client fidel, dosare pentru conducerea sub influenta alcoolului, conducere fara permis! Si mi-au spus oarecum sa nu ma astept ca el v-a veni sa declare accidentul, ca o sa urmeze sa ii trimita o citatie!
Si acum vine intrebarea mea: Presupunand ca el nu reactineaza nici la acea citatie, ce se v-a intampla cu masina mea! Cum as putea fi despagubit de catre asiguratorul lui! Mentioneaz ca am poze cu toate documentele lui, asigurare , permis , buletin, certificat de inmatriculare!
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2019
Catalin.George, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 10:36, 24 Februarie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Dintre probele necesare intocmirii procesului verbal de contraventie si a deschiderii dosarului de dauna la aigurator lipsesc declaratia celuilalt conducator auto si fotografiile autoturismului avariat.
Daca celalalt conducator auto nu da curs citatiei politiei puneti-i in vedere ca veti fi obligat sa-l actionati in judecata, iar reparatia autoturismului Dvs. o va plati din banii proprii intrucat asiguratorul nu a putut finaliza dosarul de dauna. Puneti-i in vedere ca va suporta cheltuielile de judecata care nu sunt mici.
ing. Ioan Ciobanu
Buna ziua! Mentionez ca din data de 30.11.2019 si pana acum nu s-a rezolvat nimic! Din partea politiei vad un total dezinteres, cunoscandu-l foarte bine pe faptas, el mai avat tangente cu politia, furt, multe dosare despre conducerea sub influenta alcoolului si fara permis .

Va rog sa ma ajutati cu un sfat ce pot sa fac? Poze de la accident detin, inclusiv cu el langa masina lui lovita, poze de pe buletinul lui, de pe permis, certificat de imatriculare. Detit toate informatiile pentru care politia ar fi trebuit sa ii ia o simpla declratie sa imi pot repara si eu masina pentru ca nu mai suport sa o vad lovita in curte!

Mulumesc

Mergi în instanță. Drumul e lung, greu, implică mulți bani, nervi și timp. Trebuie să repari maşina pe banii tăi ca să prezinți documentele justificative pretențiilor în instanță.
S-ar putea să te alegi doar cu o hârtie favorabilă ție, dar cu care nu vei putea plăti reparația maşinii, având în vedere "calitatea" persoanei care te-a lovit.
Alt drum legal nu există.
Ce se *va întâmpla, (fără cratimă va), vei trăi și vei vedea.
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2020
eugenoctavian1968, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident ... fara stabilirea vinovatului! puturos puturos Buna ziua! Am avut un accident in data de 8 Martie destul de stupid. Stationam in afara carosabilului, asteptand sa patrund pe o strada principala. Din partea ... (vezi toată discuția)
Politia rutiera, posibil abuz dany_mihai dany_mihai Buna seara, in data de 28.08.2017 pe la ora 6:30 am accidentat o masina in parcarea din fata blocului(fara victime). Un vecin sa speriat de zgomotul care sa ... (vezi toată discuția)
Casco + dosar penal in cazul conducerii autoturismului sub influenta bauturilor alcoolice alexandru29 alexandru29 Buna seara, Acum 10 zile am condus pe un drum public dupa ce consumasem alcool. La trecerea de pe banda 1 pe banda 2, masina a inceput sa capete balans, am ... (vezi toată discuția)