Buna seara, in data de 28.08.2017 pe la ora 6:30 am accidentat o masina in parcarea din fata blocului(fara victime). Un vecin sa speriat de zgomotul care sa auzit si a sunat la 112(am aflat despre acestv apel mai tarziu) Dupa ceea ce sa intamplat,asteptandul pe cel pagubit sa incheiem o amiabila, am consumat circa 150 ml tarie. Nefiind un consumator de alcool pot spune ca m-ia pus "capac" si am adormit in masina. Inainte de a adormi am blocat usile la masina. In 30-60 minute dupa apelul efectuat de catre vecin la 112 a aparut un echipaj de la pol. rutiera care ma gasit dormind in masina. Eu dormind in masina nu i-am auzit batand in geam sa deschid. cei de la politie au chemat o firma care se ocupa de ridicatul autoturismelor. Domnul care a venit cu platforma auto m-ia fortat usa din dreapta,dupa care cu un carlig mai lung mia scos cheile din buzunar,m-ia deschis masina (aceste informatii le detin de la cel care m-ia ridicat masina) . Domni de la pol. rutiera mau trantit pe jos m-au incatusat si mau luat cu forta la analize de sange. Mi-au ridicat masina si au dus-o in curte le firma respectiva. Mi-au luat actele de la masina:asigurare,talon,permis,buletin au facut copii si i le-au dat vecinului cu auto lovit. De si eu il asteptam pe el pentru acest lucru...
Repet am lovit masina inainte de a cosuma alcool si asteptand ca vecinul sa coboare sa ii spun ce sa intamplat si sa ii dau asigurarea am adormit. Acum sunt acuzat de conducere sub influenta alcoolului
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
Au voie cei de la pol. rutiera sa imi forteze masina,sa o deschida?
Au voie sa ma duca cu forta la analize de sange?
Au voie sa imi ridice masina? In conditiile in care dupa 3 zile de la incident mi-au spus sa ma duc sa imi iau masina din curtea celui care a ridicat-o ca daca nu platesc o anumita suma pe zi pentru ca ii ocup locul. si asa ma pus sa platesc 200 lei pentru ca mi-au ridicat-o si mi-au tinut-o 3 zile. In schimbul sumei de 200 lei nu mi-au dat nici o factura,doar un raport ca am gasit toate bunurile in masina.
Pol. are declaratie luata de la vecinul pagubit si inca un vecin
Pe ce cai legale imi pot face dreptate?
Nu am avut nici o intentie de fuga de la locul accidentului sau alte ganduri rele.
Va multumesc
Atat timp cat dv,in momentul in care a aparut echipajul de politie,nu ati putut colabora cu acestia,mai mult va aflati in situatia in care dormeati in masina,nu ati reactionat la actiunile politiei si a fost necesar sa vi se extraga cheile din buzunar politia rutiera are dreptul sa desfasoare acte si actiuni pentru a determina soferul sa comunice sau sa participe la procedura de cercetare si de consemnare a succesiunii evenimentului
Necesitatea deplasarii dv la unitate medicala a fost impusa pentru parcurgerea procedurii de prelevare probe care sa ateste starea in care va aflati,valoarea alcoolemiei
Avand in vedere situatia cu care va confruntati prioritar este sa solutionati dosarul care a fost constituit de catre politie
Daca apreciati ca v-au fost incalcat drepturile legitime,aveti dreptul prevazut si garantat de Legea Fundamentala de acces neingradit la justitie-dar nu uitati ca ati fost surprins sub influenta bauturilor alcoolice aspect recunoscut de dv
AvTudor_com
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cu privire la fortarea usii- era o stare de necesitate, dvs neraspunzand la apelurile acestora, chiar si viata putandu-va fi pusa in pericol, actiunea acestora este justificata.
Cu privire la prelevarea probelor biologice- aveati dreptul sa refuzati, dar si aceasta fapra constituie infractiune, art 337
Ramane sa se calculeze nivelul alcoolemiei, sa stiti daca va asteptati la dosar penal sau doar amenda si retinerea permisului.
Povestea cu alcoolul consumat dupa accident este des folosita. Sa nu credeti ca o sa usureze situatia.
Veti fi cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Conform art. 78 din OUG 195/2002, conducătorilor de autovehicule implicati într-un accident de circulaţie, le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.În situaţia în care nu respecta aceste dispozitii, se consideră că rezultatele testului sau ale analizei probelor biologice recoltate reflectă starea conducătorului, a instructorului auto sau a examinatorului respectiv în momentul producerii accidentului.
Din punctul meu de vedere apararea dvs nu sta in picioare si nu o sa fie primita.
Va inteleg pe dumneavoastra ca este des folosita "povestea" cum ii spune-ti.
de si este adevarat ceea ce am spus. Daca nu era cum am declarat nu mai apelam la nimeni,imi asumam consecintele. Plecam pur si simplu in casa,ca am avut tot timpul 30-60 de minute....dar in fine.
Ce lege ii permite unui om care imbraca haina Statului sa imi ridice masina,sa imi retina actul de identitate,talonul masinii,rca-ul,masina si cheia de acasa? In conditiile in care le-am cerut buletinul si cheia de acasa. Cheia ca nu am avut cu ce intra in casa iar buletinul pentru a avea cu ce sa ma legitimez. Doar politaiul pe citatie mi-a scris sa ma prezint a doua zi cu C.I.,permis,rca si talonul masinii.
Sau ce lege ii permite celui cu platforma sa imi ridice masina din parcare dupa care sa ma puna sa achit 200 lei taxa pentru ridicarea masinii. Fara sa imi dea nici o factura sau chitanta in care sa apara motivul ridicarii. Doar nu eu l-am sunat sa cer ridicarea. Mentionez ca masina era parcata in momentul cand mi-au ridicat-o. Accidentul nu este grav,doar bara fata crapata putin celui ce i-am lovit masina. Va multumesc