avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere antecontract / Semnare antecontract nou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere antecontract / Semnare antecontract nou

Buna ziua,

Anul trecut in decembrie 2016, prin intermediul dezvoltatorului am semnat cu proprietarul terenului (investitorul) un antecontract de vanzare cumparare al unui apartament intr-un bloc la care inca nu incepuse constructia.
Din pacate dezvoltatorul nu s-a inteles cu investitorul referitor la constructorul care urma sa efectueze lucrarea (asta a fost explicatia lor) si intr-un final s-au decis sa colaboreze cu alt investitor (investitorul initial a vandut proiectul altui investitor).
Antecontractul initial a fost semnat la cursul euro din decembrie 2016 pentru care s-a facut echivalarea in lei, eu cumparand prin programul Prima Casa (credit in lei).
Acum cursul euro este mai mare decat cel din decembrie 2016 si ca urmare ar trebui sa platesc mai mult, valoarea in lei crescand.
La ce curs euro trebuie semnat antecontractul nou, avand in vedere ca nu este vina mea pentru aceasta intarziere si neintelegere intre dezvoltator si investitor? Normal mi se pare sa se pastreze cursul euro din antecontractul initial. Cum pot proceda in acest caz?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:56, 3 Iunie 2017
Intrebarea dvs isi gaseste raspuns in clauzele antecontractului semnat si in interpretarea acestora. Neintelegerile ivite asupra interpretarii contractului le rezolvati fie la mediator, fie in instanta (observati ca nu am mai scris si fie amiabil, intrucat asta se subintelege). Presupunand insa ca, prin aceste manevre ale investitor-dezvoltator-constructorilor ati suferit un prejudiciu material, aveti dreptul la daune-interese in instanta (care intre noi fie vorba, probabil ca nu merita efortul). Cat este pierderea suferita dupa pretuirea dvs?
Multumesc pentru raspuns. O sa citesc mai atent clauzele antecontractului, desi nu ma pricep in a le interpreta (daca este posibil va pot trimite antecontractul pe privat?).
Prejudiciul material, calculat la cursul euro de astazi este putin peste 800 euro. In cazul in care nu ne intelegem credeti ca merita efortul pentru recuperare?
Multumesc
Merita in functie de ce elemente releva clauzele stipulate in contractul respectiv. Pentru consultatii juridice apelati la un avocat (exista o lista si la barou si in acest site) si vedeti in concret ce sanse aveti.
Va referiti la cei 800 euro ca ar merita sau la posibilele despagubiri in functie de clauzele contractuale pe langa acei 800 euro?
Multumesc
Nu ma refer nici la una nici la alta (pentru unii 800 de eur sunt doua sticle de Moet & Chandon, iar pentru altii sunt mancarea copiilor pe 3 luni), m-am referit la sansele ca sa obtineti ceva in favoarea dvs prin promovarea unei actiuni in instanta (care oricum va costa bani, timp, nervi si aduce tensiuni cu partea). Daca am spus ca nu se pot face speculatii privind clauzele contractului, cu atat mai mult nu se pot face speculatii privind daunele-interese sau alte despagubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curs de schimb bnr antecontract/contract de vanzare george034 george034 Buna ziua, Am semnat un antecontract in iulie 2017 pentru un apartament in constructie (cladire era la rosu). Apartamentul trebuia livrat la alb in decembrie ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Carte tehnica a constructiei bogdanmr bogdanmr M-am inteles un dezvoltator imobiliar sa cumpar un imobil - apartament dintr-un duplex, incheind in acest sens un antecontract de vanzare cumparare prin ... (vezi toată discuția)