avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curs de schimb BNR antecontract/contract de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curs de schimb BNR antecontract/contract de vanzare

Buna ziua,
Am semnat un antecontract in iulie 2017 pentru un apartament in constructie (cladire era la rosu). Apartamentul trebuia livrat la alb in decembrie 2018 cu o vanzare in ianuarie 2019. Bineinteles dezvoltatorul avea in antecrontract o clauza in favoarea lui cu 3 luni de intarziere fara despagubiri.
Santierul a avansat extrem de greu (am facut vizite destul de des in toamna 2018). Cand am vazut ca termenul de livrare nu va fi respectat, am notificat dezvoltatorul in scris (cu confirmare de primire). In scrisoare am pus ca voi cere in instanta 0,05%/zi din valoare apartamentului in caz de intarziere. Atunci lucrurile au inceput sa merga mult mai repede pentru apartamentul meu.
Am primit cheile din apartament cu doar o saptamana de intarziere fata de ultimul termen din contract (decembrie 2018 + 3 luni). Cand am primit cheile nu am semnat niciun proces verbal de predare/primire si blocul nu avea receptie facuta cu autoritatiile. Dupa cateva luni au fost finalizate alti apartamenti si 10% din apartamentele sunt ocupati acum fara sa fim semnati nimic afara de antecontractul.
Dezvoltatorul a facut receptie de curand si sunt in lucru actele pentru vanzari.
Evolutia cursul de schimb BNR:
- semnatura antecontract 4,5684
- data finalizari din antecontract 4,6822 lei
- azi 4,8345
Intrebare: in antecontract avem o clauza cu pretul in euro si plata in lei cu cursul de schimb din ziua semnaturi (pentru antecontract si contract). Dezvoltatorul a intarziat extrem de mult fara niciun fel de justificare (mereu a gasit vina pe alti) si fara notificari catre cumparatori.
Pot sa refuz semnatura contractului de vanzare pana cand dezvoltatorul modifica clauza privind cursul de schimb (as vrea sa platesc macar cu cursul de schimb din termenul care era prevazut initial, ianuarie 2019)?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Avans apartament Bianca29078 Bianca29078 Bună ziua. În ianuarie 2018 am dat un avans de 10000 euro pentru un apartament ce avea să fie construit. Am semnat un antecontract la notar, in care era ... (vezi toată discuția)
Refuz plata penalizari intarziere predare apartament nou veronica.vasilescu veronica.vasilescu Am o promisune de vanzare-cumparare pt. un apartament nou cu predare la 31 decembrie 2009, insa apartamentul nu a fost finalizat nici pana in prezent. In ... (vezi toată discuția)
Reziliere antecontract / semnare antecontract nou wolfyk wolfyk Buna ziua, Anul trecut in decembrie 2016, prin intermediul dezvoltatorului am semnat cu proprietarul terenului (investitorul) un antecontract de vanzare ... (vezi toată discuția)