avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Avans apartament
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Avans apartament

Bună ziua. În ianuarie 2018 am dat un avans de 10000 euro pentru un apartament ce avea să fie construit. Am semnat un antecontract la notar, in care era stipulat că in decembrie 2018 va fi gata sa ne mutăm. Suntem in august 2019 și nici măcar groapa pentru fundația blocului nu a fost făcută. Am incercat sa luam legatura cu dezvoltatorul dar acesta refuză și ne evită. Problema majora este că mâine trebuia sa semnam contractul de vânzare cumpărare și nu mai doresc acest lucru,având in vedere situația. Vreau doar să îmi recuperez avansul dat. Cum pot proceda ? Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 13:26, 19 August 2019
Buna ziua, in functie de clauzele antecontractului semnat, trebuie sa formulati o actiune de rezolutiune a antecontractului din culpa promitentului-vanzator si sa cereti restituirea avansului in cadrul procesului.
Trebuie sa il notificati pe promitent in prealabilmcu privire la punerea in intarziere a executarii obligatiei.

Bianca29078 a scris:

Bună ziua. În ianuarie 2018 am dat un avans de 10000 euro pentru un apartament ce avea să fie construit. Am semnat un antecontract la notar, in care era stipulat că in decembrie 2018 va fi gata sa ne mutăm. Suntem in august 2019 și nici măcar groapa pentru fundația blocului nu a fost făcută. Am incercat sa luam legatura cu dezvoltatorul dar acesta refuză și ne evită. Problema majora este că mâine trebuia sa semnam contractul de vânzare cumpărare și nu mai doresc acest lucru,având in vedere situația. Vreau doar să îmi recuperez avansul dat. Cum pot proceda ? Vă mulțumesc anticipat.

În principiu trebuie solicitată rezoluțiunea și repunerea părților în situația anterioară, alegeți un avocat și mergeți cu înscrisurile la el!
Ați putea încerca inițial cu o somație prin avocat!

Bianca29078 a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare antecontract Bianca29078 Bianca29078 Bună ziua. În ianuarie 2018 am dat un avans de 10000 euro pentru un apartament ce avea să fie construit. Am semnat un antecontract la notar, in care era ... (vezi toată discuția)
Imobil Robert882901 Robert882901 Am cumparat un ap rate dezvoltator,am dat avansul si am semnat antecontractul la notar fara sa ma consult cu cineva. Rezultatul: ap trebuia sa se predea in ... (vezi toată discuția)
Renuntare antecontract vanzare cumparare Razvan112 Razvan112 Buna ziua, Am facut un antecontract vanzare cumparare si doresc rezilierea acestuia. In antecontract sunt stipulate urmatoarele: \"In cazul in care ... (vezi toată discuția)