Buna ,
Situația mea este mai dificilă si mai greu de inteles sper sa se inteleaga .Bunicul meu a avut in posesie un teren de 3500 mp din anul 1956 , cand a cumparat cu, CVC 500mp(trecuti in registrul agricol) din cei 3500 mp.In perioada colectivizării a facut cerere ca 2500 de mp sa i-se dea ca lot ajutator lângă casă lucru care sa si întâmplat fiindcă la muncit. In anul 1993 i-sa eliberat un titlu de proprietate pe o suprafață de 1000mp cu vecinatațile la cei 3500 mp, inclusiv procesul verbal de punere in posesie este pe vecinii celor 3500mp nu cu vecinii celor de 1000 mp. In anul 1999 sa anulat primul titlu de proprietate si sa eliberat al 2 titlu fiindca a avut lipsa in alta parcela decat cea precizata , rectifiicare fiind facuta decat la parcela lipsa. Unde erau cei 3500 mp tot la fel la pus in posesie cu 1000mp dar vecini la 3500 mp . Problema este ca din anul 2007 unchiul meu care a decedat in anul 2017 a lăsat un "prieten" care nu avea casa si ia fost mila de el, sa locuiască pe terenul bunicului intr-un vechi grajd. După ce unchiul a decedat noi i-am pus respectivului in vedere sa părăsească imobilul respectiv, acesta refuzand si mintind ca unchiul a vândut o bucată din teren pe "chitanță de mână " , care prezintă numai modificări si se vede ca este falsă. Am luat legătură cu un avocat care zice sa facă actiune in instanță pe diferenta de 2500mp de teren care nu este in titlu pe motiv ca bunicul la detinut in posesie mai mult 45 ani neintrerupt pana in anul 2007 cand a venit respectivul si ca pe titlul de prorietate si p.v. de punere in posesie are vecini celor 3500 mp nu celor 1000mp. Nu stiu dacă avocatul are dreptate sau nu? Ce pot face in cazul de față?
Am cumparat un teren in 2011 de 500mp din care 166mp sunt alee acces-servitute in favoarea vecinilor care au cumparat de la acelas proprietar. Problema este ca ei nu au pus bani sa amenajez drumul ba mai mult lau si sticat bagand pamant de se face"cleios "cand ploua. La impozit decat eu platesc nu au contribuit cu nimic la drumul redpectiv decat ca se folosesc de el. Mai nou are pretenti sa se racordeze la conducta de apa a orasului si sa isi bage gazele ,vror sa sape cu un buldo excavator. Problema este daca sapa eu nu mai pot sa intru cu masina. Si nu vror sa sape pe margine decat pe mijlocul drumului. Ma-au amemintat ca saptamana viitoare vin cu buldo sa sape. In afara faptului ca bror sa i-mi strice drumul mai intra cu masina si am flori puse in stagga si dreapta drumului si mi-le rup. Precizez ca spatul dintre flori este de 3,5 metri cat este marimea serbiturii trecut in contrat practic florile sunt pe terenul meu. :((Au acest drept fara acordul meu ? Precize ca in contractul lor de vanzare-cumparate este trecut in felul urmator "se creaza alee de acces -servitute in facoarea sotiilor X" nu este specificat de utilitati nimic. ##-ooMultumesc frumos !