avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de servitute

Am cumparat un teren in 2011 de 500mp din care 166mp sunt alee acces-servitute in favoarea vecinilor care au cumparat de la acelas proprietar. Problema este ca ei nu au pus bani sa amenajez drumul ba mai mult lau si sticat bagand pamant de se face"cleios "cand ploua. La impozit decat eu platesc nu au contribuit cu nimic la drumul redpectiv decat ca se folosesc de el. Mai nou are pretenti sa se racordeze la conducta de apa a orasului si sa isi bage gazele ,vror sa sape cu un buldo excavator. Problema este daca sapa eu nu mai pot sa intru cu masina. Si nu vror sa sape pe margine decat pe mijlocul drumului. Ma-au amemintat ca saptamana viitoare vin cu buldo sa sape. In afara faptului ca bror sa i-mi strice drumul mai intra cu masina si am flori puse in stagga si dreapta drumului si mi-le rup. Precizez ca spatul dintre flori este de 3,5 metri cat este marimea serbiturii trecut in contrat practic florile sunt pe terenul meu. :((Au acest drept fara acordul meu ? Precize ca in contractul lor de vanzare-cumparate este trecut in felul urmator "se creaza alee de acces -servitute in facoarea sotiilor X" nu este specificat de utilitati nimic. ##-ooMultumesc frumos !

Alte discuții în legătură

Drum de acces proprietate privata andreeasteavu andreeasteavu Buna ziua. De 2 saptamani am inchiriat un buldo excavator pentru taierea unui drum de acces in curtea casei.Casa se afla situata de un deal ,iar drumul de ... (vezi toată discuția)
Care e latimea minima pentru un drum de servitute? Aurica TRUTA Aurica TRUTA Cumpar 27 arii teren dar nu am acces la el direct de la strada. Pentru aceasta, vecinul din fata, care are front de 27 metri la strada, imi da o bucatica de ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute liliana2022 liliana2022 doresc sa ma ajutati cu urmatoarea problema: suntem cativa proprietari care am cumparat unul in spatele celuilalt lasand un drum de servitude de 4m in ... (vezi toată discuția)