avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Activitate oldestwolf2000

Activitate oldestwolf2000

Răspuns la discuția Neplata studii superioare !!!
Cred ca nu m-ati inteles.
Nu e vb despre plata salariului minim, sau mediu etc, ci despre incadrare si plata pe functie cu studii superioare a unei persoane ce nu are nici macar bacalaureatul, intr-o institutie publica !!!
Eu am intrebat ce Lege reglementeaza conditiile de studii pentru a incadra o functie cu studii superioare pentru personalul plătit din fonduri publice, adica este obligatorie aceasta conditie/criteriu ?
Multumesc
Răspuns la discuția Neplata studii superioare !!!
Deci, se plateste S-ul functiei chiar daca angajatul are 10 clase ? Da sau nu, si ce lege reglementeaza conditiile de incadrare si plata functie cu studii superioare ?

Buna seara,
caut un specialist al dreptului muncii, care as dori daca imi poate exprima o parere avizata despre o speta:

In cadrul unui compartiment dintr-o institutie bugetara, sub seful de compartiment sunt 2 subordonati cu incadrare de studii medii, avand aceeasi incadrare si respectiv plata. In urma cu 3 luni institutia bugetara primeste un stat nou de functii, respectiv in compartimentul specificat, prima functie vine cu S (studii superioare), iar cea de a doua ramane la fel. Persoana incadrata initila pe prima functie nu are nici macar bacalaureatul, respectiv cea de-a doua are studii superioare avsolvite. Conform unui ordin al ministrului acelei entitati bugetare, prima persoana pe functia cu S ramane incadrata acolo, iar ce-a de-a doua care are studii superioare ramane pe cea cu studii medii !!! Ulterior aflam ca se va plati functia cu S pentru cel fara bacalaureat, intrucat conform acelui ordin de ministru, nu se poate incadra pe alta functie nici-o persoana daca la stat nou de incadrare, nu se modifica toti indicatorii functiei, respectiv pentru aceasta nu s-au schimbat decat studiile. Precizez ca cele 2 persoane nu au nici-o relatie de subordonare intre ele, decat de cooperare, conlucrare in cadrul aceluiasi compartiment, subordonati aceluiasi sef.
Cum considerati dumneavoastra ca este corect ca o persoana care nu are nici macar liceul terminat sa fie remunerata cu studii superioare, iar cealalta sa nu beneficieze de plata studiilor superioare ce sunt absolvite cu multi ani in urma ? Putem numi aceasta situatie o discriminare, un litigiu de munca, etc ?
Ce lege reglementeaza plata studiilor si incadrarea numai a celor ce le au absolvite, nu a celor fara ? Este o foarte mare nedreptate, consider eu, insa tocmai ca sunteti specialist in domeniu, doresc o parere avizata.
Considerati ca implica initierea unui proces indreptat impotriva angajatorului, cu sanse reale de succes ?

Multumesc frumos
Mihai
Bucuresti, sector 1
:O
buna seara ! este relativ complicat cu inmatricularea fara plata taxei, respectiv te poti astepta ca tii masina in fata blocului ceva vreme, cu toate ca vei castiga, pentru ca toate organele statului tergiverseaza aceste termene la maxim. eu am inmatriculat o masina cumparata din germania in noiembrie 2011 si a doua zi am initiat demersulrecuperarii taxei. dupa 1 an de zile si o saptamana, cu ceva interventii de recuperare mai repede a taxei la admin financiara, am primit banii inapoi + taxele achitate + dobanda . in final am fost multumit, insa eu i-as pune pe cei care fac recurs sa plateasca, intrucat sunt salariati ai statului din vina carora se plateste aceasta dobanda. si mai este un fapt foarte important de care vad ca nu discuta nimeni nimic pana acum; la momentul achitarii de mine a taxei euro era 4 lei si acum este 4,5. sa presupunem ca te imprumuti la o ruda de 800 euro pt plata taxei, care reprezenta 3200 lei. acum recuperezi taxa dupa 1 an, si cu dobanda cu tot primesti 3300 de lei aproximativ. trebuie sa inapoiezi rudei tale cei 800 de euro, care daca ii cumperi acum cu aproximativ 4,6 lei pret de cumparare, reprezinta 3680 lei, deci cu 480 lei mai mult. asta inseamna ca ai pierdut aceasta diferenta de schimb, cu toate ca taxa pe care o achiti este in euro, insa se impune plata in lei. eu consider ca daca eu am platit de exemplu 800 euro la o anumita data, sa mi se restituie aceeasi suma, chiar daca euro este mai mic la momentul restituirii. adica sa fie echitate: platesc euro sau contravaloarea si trebuie sa primesc tot euro sau contravaloarea la momentul restituirii calculat la cursul din acea zi. vi se pare corect ? eu cunosc cazuri cand oamenii au pierdut la schimb ... de ce se calculeaza taxa in euro, se plateste in lei, si se restituie doar leii achitati ?
rog un raspuns pertinent de la o persoana avizata. eu am studiat 5 ani de drept, am studiat si codul fiscal si vechi si nou, insa nu gasesc raspuns la aceasta intrebare cred ca ar trebui o noua actiune in instanta pentru restituirea sumei in euro, de la momentul restituirii !!!
Multumesc anticipat !
Hotarare legalizata unde ? Daca obtin o copie de la Tribunal sau de la Curte a deciziei Curtii dupa redactare, mai trebuie legalizata ? Unde ?
Multumesc anticipat !
Fara documente justificative nu puteti face nimic. Instanta are dreptate. O seara buna !
Buna seara !
Ma intereseaza si pe mine urmatorul aspect:
- am castigat procesul pentru restituirea taxei de poluare la tribunal;
- s-a intentat recurs la curtea de apel;
- am castigat si recursul la curte pe 8 noiembrie 2012, astfel sentinta tribunalului devenind deifinitva si irevocabila.
Intrebarea mea este: daca solicit un certificat de greva (intrucat decizia curtii de apel se redacteaza in 30 de zile, si plus inca 45 zile cat este termenul de restituire al admin financiare) al decizieii curtii, urmand sa o depun la admin financiara impreuna cu celelalte acte (cerere de restituire taxa, copie chitanta de plata a taxei, certificat de inmatric, etc) se ia in considerare urmand sa mi se restituie taxa mai devreme, sau trebuie sa astept redactarea deciziei si apoi cele 45 de zile de la momentul depunerii cererii de restituire ca sa imi primesc banii inapoi ?
Cu respect,
Wolf !
veti plati cu siguranta taxa de inmatriculare.
Răspuns la discuția In legatura cu taxa auto 2012
Desigur, taxa se va plati cand autovehiculul va fi instrainat. Scrie f clar in noua lege.
Am rovinieta pentru perioada 15.05.2010 - 14.05.2011 pe o masina in leasing. Pe 24.06.2010 am achitat leasing-ul si implicit am schimbat numerele de inmatriculare pe persoana fizica. O.G. 15/2002, era valabila la momentul achizitiei, respectiv a schimbarii numerelor de inmatriculare. Incepand cu 01.10.2010 a aparut Ordinul ministrului transporturilor si infrastructurii nr.769/2010, (publicat in Monitorul oficial nr.670 din 01.10.2010 ce abroga Ordinului ministrului transporturilor nr. 244/2008 - privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale (aflat in vigoare la data de 14.05.2010, data achizitionarii rovinietei). In Ordinul nr.244/2008, norme aflate in vigoare la data cumpararii rovinietei, se precizeaza la art.8, alin(2): In cazul schimbarii detinatorului vehiculului sau al cedarii dreptului de folosinta, rovinieta isi mentine valabilitatea. Ulterior Ordinul ministrului transporturilor si infrastructurii nr.769/2010, (publicat in Monitorul oficial nr.670 din 01.10.2010) a abrogat de Ordinul ministrului transporturilor nr. 244/2008, si au fost aprobate noi Norme metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania. Potrivit OG 8/2010: (10) În cazul schimbării utilizatorului vehiculului, rovinieta îşi menţine valabilitatea, (12) Începând cu data de 1 august 2010, în cazul schimbării numărului de înmatriculare al vehiculului, rovinieta îşi menţine valabilitatea numai în condiţiile în care utilizatorul informează în scris Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. cu privire la schimbarea numărului de înmatriculare, în vederea operării modificării în baza de date. Documentele necesare şi condiţiile de efectuare a modificării, precum şi tarifele aferente se stabilesc prin norme metodologice aprobate prin ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii.
Avand in vedere ca legea nu actioneaza retroactiv si a faptului ca detin aceasta rovinieta in continuare si circul LEGAL cu ea, aceeasi rovinieta:
 a fost valabila intre:
- 15.05.2010-24.06.2010 pe nr. de leasing
- 25.06.2010-30.09.2010 pe nr. de pers. fizica;
 „nu a fost valabila” intre:
- 01.10.2010-21.12.2010 (!!!) pe nr. de pers. fizica;
 iarasi este valabila intre:
- 21.12.2010-14.05.2011 pe nr. de pers. fizica.
Intrebarea mea este punctula: pot sa castig procesul, care este procedura avand in vedere ca circul prin fata unei camere a rovinietei zilnic in perioada la 01.10-21.12.2010, data la care am fost modificat in baza de date.
Ce sanse am sa castig procesele, avand in vedere ca legea nu actioneaza in trecut, detin rovinieta valabila confirmat si de catre CNADNR (prin emiterea bonului nefiscal din 21.12.2010 cand a si modificat baza de date). Mentionez ca pana acum am primit 10 pv-uri de contraventie, si mai am cca 30-40 de primit ... ??? Am cerut anularea pv-urilor pe principiul neretroactivitatii si a faptului ca CNADNR a recunoscut ca detin aceasta rovinieta valabila prin emiterea bonului nefiscal de atestare a platii efectuate.
Va multumesc anticipat