avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 120 soluții astăzi
Forum Activitate Mikael Oddmund

Activitate Mikael Oddmund

Chiar nu există niciun punct de vedere avizat pe acest subiect...? Sunt convins că sunt mulți profesioniști care s-au mai intersectat de-a lungul activității cu situații similare; la cunoștiințele acestora apelez.

Încă o dată, vă mulțumesc.
Bună ziua,

Vă adresez și eu o întrebare:

Mama mea încearcă să obțină certificatul de deces al unchiului ei, fratele bunicii mele. Acesta a plecat în copilărie din zona în care ei locuiau, următorii mai bine de 50 de ani nimeni nemaiștiind nimic de el, nici măcar dacă mai este în viață. Accidental, zilele acestea au aflat că tot timpul acesta a locuit în București și că a decedat anul trecut, fără urmași sau alte rude apropiate. De la asociația de proprietari unde a locuit au aflat că a decedat în urmă cu mai bine de un an, a fost îngropat de primăria de sector la o groapă comună.
S-a mers la primăria de sector, Serviciul Evidența Populației, încercând să se afle mai multe detalii, dar singure date pe care le cunosc rudele sunt numele săi complet și adresa de domiciului (unde a decedat). De la Evidența Populației li s-a spus că trebuie să se adreseze unui notar pt. a face acesta o solicitare oficială în numele lor pt. detaliile privind decesul său. Toți notarii la care au întrebat au nevoie de certificatul de deces sau măcar CNP-ul pt. a înainta către Evidența Populației o cerere, documente pe care aceștia nu le au.

Întrebarea este:
Care este procedura legală de a intra în posesia Cetificatului de Deces și pentru a dezbate succesiunea (dacă există masă succesorală) sau măcar cum se poate obține certificatul de deces de către singurele rude în viață, dacă singurele date cunoscute scunt adresa de domiciului și numele complet?

Vă mulțumesc frumos pt. orice lămuriri!
Bună ziua tuturor,

Mă adresez dvs. în încercarea de a înţelege de ce, în calitate de PĂGUBIT, în urma unui accident rutier produs cu mai bine de un an în urmă sunt SOMAT de service-ul care a efectuat reparaţia să achit valoarea acesteia.

În scurte cuvinte: am fost implicat într-un accident auto cu mai bine de un an în urmă. La acel moment, dat fiind faptul că celălalt conducător auto nu a acceptat amiabila pe motiv că nu este vinovat, am chemat Poliţia la faţa locului. Aceştia au constatat şi consemnat în PV culpa celuilalt conducator auto şi au dispus reţinerea permisului auto pe o perioadă de 90 zile + amendă contravenţională (au rezultat doar pagube materiale). Conducătorul auto nu a acceptat încadrarea faptei, DAR a consemnat pt PV că este de acord cu reparaţia maşinii mele pe RCA propriu (Astra - faliment). Mi s-a predat în faţa agentului constatator poliţia RCA valabilă şi dovada emisă de Poliţie de reparaţii.
Eu am deschis dosarul la FGA, si-a urmat calea legală, mi s-a raspuns de către Dep. Juridic al FGA că pot să mă adresez oricărui service auto pt. reparaţii CHIAR dacă dânşii primiseră informare de contestare în instanţă de către al 2lea conducator auto al PV-ului de constatare. Pe cale de consecinţă, m-am adresat unui service pt. reparaţii, reparaţiile s-au încheiat şi maşina mi-a fost predată în perfectă stare nu înainte de a semna cu service-ul un Contract de Cesiune de Creanţă din care va citez un articol:

"Debitul asiguratului X (eu) faţă de S. C. y. SRL, in suma de z lei, se STINGE în totalitate şi definitiv, prin compensare cu creanţa cedată prin prezentul contract şi nu mai sunt pretenţii reciproce derivând dib creanţa creată.
Prezentul contract se încheie pe o perioadă nedeterminată și intră în vigoare astăzi […]"
Astfel, eu am cedat drepturile de despăgubire din partea FGA către ei ca ei să-şi stingă cheltuielile apărute cu reparaţia maşinii mele pe RCA-ul celui vinovat.

UN AN MAI TÂRZIU, zilele acestea, primesc SOMAȚIE acasă prin care mi se solicită să achit eu acea sumă pe motiv că FGA nu a făcut încă plata fiind înregistrat un dosar în instanţă (contestaţia acelui conducător auto) nesoluţionat încă (urmatorul termen este 03 sept. a.c.). Între timp, eu am fost citat în calitate de INTERVENIENT în acel dosar, am mers în instanţă şi am re-declarat aceeaşi desfăşurare a faptelor în momentul accidentului cum o facusem anterior şi in declaraţia dată agentului constatator de la Pol. Rutieră.

Acum, service-ul mă somează să achit eu factura de reparaţie, ameninţându-mă cu chemarea în judecată DEŞI am exemplarul meu de contract de cesiune de creanţa, am pe email raspunsul oficial din partea FGA că se poate repaea maşina şi deşi constatarea agentului de la Rutieră a susţinut versiunea mea de desfăşurare a faptelor!

Vă rog, deci, să-mi explicați ce vină am eu in toate acestea ca FGA nu achită până la soluţionarea speţei suma datorată service-ului ŞI în baza a ce este îndreptăţit service-ul auto să mă cheme în instanţă.

Mulțumindu-vă,
cu aleasă consideraţie,
Mihai G.