avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obținere Certificat de Deces de către singurele rude ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obținere Certificat de Deces de către singurele rude în viață

Bună ziua,

Vă adresez și eu o întrebare:

Mama mea încearcă să obțină certificatul de deces al unchiului ei, fratele bunicii mele. Acesta a plecat în copilărie din zona în care ei locuiau, următorii mai bine de 50 de ani nimeni nemaiștiind nimic de el, nici măcar dacă mai este în viață. Accidental, zilele acestea au aflat că tot timpul acesta a locuit în București și că a decedat anul trecut, fără urmași sau alte rude apropiate. De la asociația de proprietari unde a locuit au aflat că a decedat în urmă cu mai bine de un an, a fost îngropat de primăria de sector la o groapă comună.
S-a mers la primăria de sector, Serviciul Evidența Populației, încercând să se afle mai multe detalii, dar singure date pe care le cunosc rudele sunt numele săi complet și adresa de domiciului (unde a decedat). De la Evidența Populației li s-a spus că trebuie să se adreseze unui notar pt. a face acesta o solicitare oficială în numele lor pt. detaliile privind decesul său. Toți notarii la care au întrebat au nevoie de certificatul de deces sau măcar CNP-ul pt. a înainta către Evidența Populației o cerere, documente pe care aceștia nu le au.

Întrebarea este:
Care este procedura legală de a intra în posesia Cetificatului de Deces și pentru a dezbate succesiunea (dacă există masă succesorală) sau măcar cum se poate obține certificatul de deces de către singurele rude în viață, dacă singurele date cunoscute scunt adresa de domiciului și numele complet?

Vă mulțumesc frumos pt. orice lămuriri!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2023
Mikael Oddmund, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mikael Oddmund , utilizator 18:06, 28 Septembrie 2023
Chiar nu există niciun punct de vedere avizat pe acest subiect...? Sunt convins că sunt mulți profesioniști care s-au mai intersectat de-a lungul activității cu situații similare; la cunoștiințele acestora apelez.

Încă o dată, vă mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt singurul mostenitor cunoscut, nu mai stiu nimic de alti mostenitori CosminTM CosminTM Problema mea este una simpla dar rezolvarea s-ar putea sa fie mai complicata: Unchiul meu de care am avut grija in ultimii ani de viata a ... (vezi toată discuția)
Neincheierea la notar a unui contract de donatie sau vanzare -cumparare issy issy in 2004 mi-a decedat o ruda si cum eram singurii care ne puteam ocupa de inmormantare am mers la o firma de servicii funerare unde am primit propunerea de a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune unic mostenitor fara martori gheion gheion in cazul in care nu se pot prezenta martori la dezbaterea unei succesiuni (nu am prieteni iar cu vecinii nu vorbesc , cu rudele nu mai tin legatura de multi ... (vezi toată discuția)