avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuz plată FGA pe motiv de contestare PV
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuz plată FGA pe motiv de contestare PV

Bună ziua tuturor,

Mă adresez dvs. în încercarea de a înţelege de ce, în calitate de PĂGUBIT, în urma unui accident rutier produs cu mai bine de un an în urmă sunt SOMAT de service-ul care a efectuat reparaţia să achit valoarea acesteia.

În scurte cuvinte: am fost implicat într-un accident auto cu mai bine de un an în urmă. La acel moment, dat fiind faptul că celălalt conducător auto nu a acceptat amiabila pe motiv că nu este vinovat, am chemat Poliţia la faţa locului. Aceştia au constatat şi consemnat în PV culpa celuilalt conducator auto şi au dispus reţinerea permisului auto pe o perioadă de 90 zile + amendă contravenţională (au rezultat doar pagube materiale). Conducătorul auto nu a acceptat încadrarea faptei, DAR a consemnat pt PV că este de acord cu reparaţia maşinii mele pe RCA propriu (Astra - faliment). Mi s-a predat în faţa agentului constatator poliţia RCA valabilă şi dovada emisă de Poliţie de reparaţii.
Eu am deschis dosarul la FGA, si-a urmat calea legală, mi s-a raspuns de către Dep. Juridic al FGA că pot să mă adresez oricărui service auto pt. reparaţii CHIAR dacă dânşii primiseră informare de contestare în instanţă de către al 2lea conducator auto al PV-ului de constatare. Pe cale de consecinţă, m-am adresat unui service pt. reparaţii, reparaţiile s-au încheiat şi maşina mi-a fost predată în perfectă stare nu înainte de a semna cu service-ul un Contract de Cesiune de Creanţă din care va citez un articol:

"Debitul asiguratului X (eu) faţă de S. C. y. SRL, in suma de z lei, se STINGE în totalitate şi definitiv, prin compensare cu creanţa cedată prin prezentul contract şi nu mai sunt pretenţii reciproce derivând dib creanţa creată.
Prezentul contract se încheie pe o perioadă nedeterminată și intră în vigoare astăzi […]"
Astfel, eu am cedat drepturile de despăgubire din partea FGA către ei ca ei să-şi stingă cheltuielile apărute cu reparaţia maşinii mele pe RCA-ul celui vinovat.

UN AN MAI TÂRZIU, zilele acestea, primesc SOMAȚIE acasă prin care mi se solicită să achit eu acea sumă pe motiv că FGA nu a făcut încă plata fiind înregistrat un dosar în instanţă (contestaţia acelui conducător auto) nesoluţionat încă (urmatorul termen este 03 sept. a.c.). Între timp, eu am fost citat în calitate de INTERVENIENT în acel dosar, am mers în instanţă şi am re-declarat aceeaşi desfăşurare a faptelor în momentul accidentului cum o facusem anterior şi in declaraţia dată agentului constatator de la Pol. Rutieră.

Acum, service-ul mă somează să achit eu factura de reparaţie, ameninţându-mă cu chemarea în judecată DEŞI am exemplarul meu de contract de cesiune de creanţa, am pe email raspunsul oficial din partea FGA că se poate repaea maşina şi deşi constatarea agentului de la Rutieră a susţinut versiunea mea de desfăşurare a faptelor!

Vă rog, deci, să-mi explicați ce vină am eu in toate acestea ca FGA nu achită până la soluţionarea speţei suma datorată service-ului ŞI în baza a ce este îndreptăţit service-ul auto să mă cheme în instanţă.

Mulțumindu-vă,
cu aleasă consideraţie,
Mihai G.
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 13:14, 8 Iunie 2017
nu prea aveati ce sa cautati in instanta nici macar ca intervenient fortat; insa service-ul face tot ce poate sa-si recupereze paguba; a sperat, probabil, ca va veti speria si veti plati; NU, de platit tb sa plateasca FGA si service-ul n-are decat sa se certe cu fondul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de refuz plata- fga FloryF FloryF Buna ziua, Am primit decizia de la FGA cu refuz de plata pentru o reparatie din 2016. Service-ul a fost recomanadat de catre un reprezentant FGA dupa multe ... (vezi toată discuția)
Am provocat un accident, am încheiat amiabilă, dar sunt citată ca intervenient pentru că asigurătorul meu refuză plata integrală a despăgubirilor. mi se poate cere mie să achit diferența? An0n1m An0n1m Bună ziua! În urma cu aprox 6 luni am provocat un accident rutier din care a rezultat avarierea autoturismului personal și a unui alt autoturism. Am ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal accident auto GEOPOPA GEOPOPA Buna ziua, Am fost implicata intr-un accident auto in data de 21.02.2012. Soferul care conducea celalalt autoturism a fost gasit vinovat la politie si i-a fost ... (vezi toată discuția)