avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Decizie de refuz plata- FGA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Decizie de refuz plata- FGA

Buna ziua,
Am primit decizia de la FGA cu refuz de plata pentru o reparatie din 2016.
Service-ul a fost recomanadat de catre un reprezentant FGA dupa multe "ture" pe la institutie pentru obtinerea de informatii de cum as putea repara masina ( accidentul s-a produs in 2015, dosarul de dauna fiind intocmit cu o zi inainte de Astra a intra in isolventa fapt ce a condus la refuzul de a mi se repara masina pe baza RCA-ului celui vinovat ).
De mentionat este ca la momentul prezentarii in service , am semnat declaratie/ cesiune de creanţă pentru service, ei mentionand ca se vor ocupa de tot ce este necesar, nefiind implicata in ceea ce urma dupa scoaterea autovehiculului din service( predare documentatie etc).Astfel, eu am cedat drepturile de despăgubire din partea FGA către ei ca ei să-şi stingă cheltuielile apărute cu reparaţia maşinii mele pe RCA-ul celui vinovat.
De asemenea actele semnate de mine in service sunt datate la momentul predarii masinii pentru reparatie , timp ce se incadra in cele 90 de zile , si nu dupa trecerea acestora .
Acum eu ce pot face in aceasta situatie? Cu ce sunt vinovata daca cererea de plata a fost depusa dupa cele 90 zile? Ce este de facut in acest caz?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Molnar , Consultant asigurari 14:22, 22 Februarie 2018
Care sunt motivele invocate de FGA?
motivul este depasirea termenului de 90 zile din momentul in care a fost publicata decizia de faliment Astra Asigurari
De principiu, facand o cesiune de creanta catre service, dumneavoastra nu mai aveti nicio legatura cu despagubirea, aceasta fiind in sarcina service-ului sa o recupereze. Si tot de principiu service-ul trebuia sa faca cererea catre FGA in acel interval de timp de maxim 90 de zile, deci data actelor semnate in service nu are nicio legatura cu data cererii de despagubire catre FGA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata fga reynolds87 reynolds87 Cei de la FGA au respins cererea de plata depusa tarziu dupa termenul limita impus. Service-ul a acceptat lucrarea desi termenul pentru cereri de plata ... (vezi toată discuția)
Refuz plată fga pe motiv de contestare pv Mikael Oddmund Mikael Oddmund Bună ziua tuturor, Mă adresez dvs. în încercarea de a înţelege de ce, în calitate de PĂGUBIT, în urma unui accident rutier produs cu mai bine de ... (vezi toată discuția)
Somatie pentru factura neplatita de fondul de garantare a asigurărilor victoria65 victoria65 In luna aprilie 2016 maşina sotiei mele a fost acroşată de un alt autoturism care a virat stânga fără să se asigure, producându-i câteva daune ... (vezi toată discuția)