avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Contestatie proces verbal accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Contestatie proces verbal accident auto

Buna ziua,
Am fost implicata intr-un accident auto in data de 21.02.2012. Soferul care conducea celalalt autoturism a fost gasit vinovat la politie si i-a fost retinut permisul de conducere pentru 3 luni. In acest caz el nu a vrut sa semneze procesul verbal de la politie si in data de 07.03.2012 a depus contestatie la procesul verbal. El are RCA [EDITAT] si intre timp am deschis dosarul de dauna la [EDITAT], dar mi-au zis sa nu duc masina la service pe motiv ca daca celalalt conducator auto depunde contestatie eu nu mai sunt despagubita prin RCA.
Ce solutie mai am sa repar masina, in afara sa platesc reparatia din buzunarul meu.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: GEOPOPA , utilizator 10:17, 28 Martie 2012
Deschiderea dosarului de dauna a fost realizata in temeiul PV contraventie prin care autoritatea competenta in domeniu a constatat ,a consemnat si a individulizat persoana vinovata,respectiv acea care detine obligatia sa suporte reparatia vehiculului prin RCA
Cum nu exista hotarare judecatoresca irevocasbila care sa dispuna supendarea executarii obligatiilor dispuse de politie prin PV ,introduceti vehiculul in service autorizat-agreat de asigurator si efectuati reparatiile
Imi este teama sa duc masina la service, daca nu vor plati dauna, dupa cum m-a asigurat domnul care mi-a facut constatare si a deschis dosarul de dauna. Am trimis o adresa scrisa la [EDITAT] in data de 03.03.2012, sa imi dea baza legala pentru care nu ma despagubesc, momentan nu am primit nici un raspuns.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Daca instanta anuleaza PV-ul Politiei, dispare vinovatia asiguratului RCA si deci soc. de asigurari nu mai are nici o obligatie de plata.
Daca instanta mentine PV-ul Politiei, ramine vinovatia asiguratului RCA si ramine si obligatia de plata a soc. de asigurare.
In cazul dv. eu as repara masina, as plati si as depune cerere de despagubire la care as atasa factura, devizul de reparatie si chitanta (toate depuse cu nr. de inregistrare sau prin posta cu confirmare de primire).
In timp trebuie urmarita actiunea in instanta si daca se mentine PV-ul Politiei ( hotarire definitiva si irevocabila) as notifica soc. de asigurari sa-mi platesca dauna.
O Polita Casco v-ar fi scutit de aceste necazuri.
Am revenit cu raspunsul celor de la asigurari: ''Conform Legii nr. 71/2011 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 287/2009 privin Codul Civil art. 9-47 din Legea 136/1995 se abroga, astfel, ca in materia asigurarilor se vor aplica legea nr. 136/1995 modificata si completata cu prevederile art. 2199-2241 din Noul cod civil. Astfel veti observa ca art 2225 din Codul Civil prevede in mod expres faptul ca despagubirea se stabileste in temeiul contraventiei tripartite din asigurat, terta persoana prejudiciata si asigurator sau in caz de neintelegere prin hotarare judecatoreasca. Raportat la cele mai sus va informam ca subscrisa a intreprins demersurile necesare obtinerii acordurului asiguratului, avand in vedere ca pe procesul verbal de constatare a contraventiei, incheiat de catre inspectoratul de Politie Judetean Brasov, organele de politie au consemnat punctul de vedere al reprezentantului asiguratului nostru: Nu ma consider vinovat si nu doresc sa fie despagubita pe RCA. Pana in acest moment nu am obtinut acordul asiguratului nostru, astfel ca suntem in imposibilitatea obiectiva de a raspunde pozitiv 'somatiei' atata timp cat nu suntem in prezenta intelegerii tripartite dintre asigurat, terta persoana pagubita si asigurator.''

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala, daune, expertiza tehnica alina75 alina75 buna ziua! Vă rog mult daca ma puteţi ajuta. Sotul meu a fost implicat într-un accident fără victime. Doamna avea STOP, zice că s-a asigurat,dar a ... (vezi toată discuția)
Problema [editat] jaguarxkr jaguarxkr Buna seara, Joi am fost lovit de catre un asigurat [editat], m-am prezentat la politie pentru declararea accidentului, ulterior s-a prezentat si conducatorul ... (vezi toată discuția)
Rca vinovat viocez viocez In urma cu o luna un microbuz al firmei al carei administartor sunt a fost implicata intr-un accident in care cele 2 parti nu s-au inteles si in aceste ... (vezi toată discuția)