avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala, daune, expertiza tehnica
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala, daune, expertiza tehnica

buna ziua!
Vă rog mult daca ma puteţi ajuta.

Sotul meu a fost implicat într-un accident fără victime.
Doamna avea STOP, zice că s-a asigurat,dar a intrat în masina sotului meu.
Au declarat accidentul la poliţie, poliţistul a întocmit P.V., dar doamna l+a contestat.
Acum întrebările mele sunt :
1. amândoi au acelasi asigurator. Daca se anulează PV , cine-i repară maşina sotului?
2. doamna si-a reparat masina, daca se anuleaza procesul verbal ii poate cere sotului sa-i plateasca daunele?
3. cum putem cere expertiza tehnica daca dînsa si-a reparat masina?
Va rog mult daca se poate sa+mi raspundeti
Cel mai recent răspuns: alina75 , utilizator 16:37, 5 August 2011
Daca aveti Casco reparati masina pe aceasta polita si e treba asiguratorului dv. casco mai departe.
1. Daca se anuleaza procesul-verbal in instanta, dispare raspunderea asiguratorului doamnei, deci reparatia o suportati dv.
2. Daca se anuleaza procesul - verbal se anuleaza viniovatia doamnei dar nu se stabileste vinovatia sotului dv. deci nu ii poate cere bani pe reparatie.
3. Puteti cere o expertiza tenica cu urmatoarele obiective:
a) stabilirea locului accidentului;
b) stabilirea acordarii prioritatii de tercere;
c)dinamica accidentului;
d) stabilirea vinovatiei.
Chiar daca masina doamnei este reparata, pe baza devizului de reparatie se pot stabili elementele avariate. Un expert stie cum sa determine dinamica accidentului chiar daca ambele masini sint reparate.
Mai mult ca sigur doamnei i sa retinut permisul de conducere si asta este motivul pentru carea contestat procesul-verbal.
Dosarul de dauna de la societatea de asigurari (daca ati deschis) se suspenda pina la solutionartea procesului-verbal. daca procesul-verbal ramine valabil plateste asiguratorul doamnei, daca procesul-verbal se anuleaza platiti dv.
Multumesc mult pentru raspuns.
Culmea este ca doamnei nu i s-a retinut permisul, desi nu a stat la stop (asta nu o spun eu, ci chiar doamna a facut schita, a declarat ca avea stop , dar ca s-a asigurat .. cum ? nu stiu!). dar asta a decis d-nul de la circulatie, doar avertisment. �i totusi a contestat procesul verbal.
Pe sotul meu,care acum este intervenient fortat, il macina asta:
- poate doamna, daca se anuleaza procesul verbal, sa-i ceara lui daune? adica sa-i plateasca repartia masinii pe motiv ca daca s-a anulat procesul verbal inseamna ca dinsa nu e vinovata? ca altfel nu inteleg pentru ce a contesta procesul verbal. ca nu avea nici amenda
Stiu ca ati raspuns ca anularea procesului verbal nu inseamna ca este vinovat sotul meu, dar ma gandesc poate sa il dea in judecata pe motiv ca daca ea nu e vinovata atunci este el??!
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
alina75, utilizator
Prin anularea procesului-verbal se anulaza si punctele primite de doamna si daca cu acestea depaseste 15 puncte i se poate retine permisul sau pt a nu plati majorare la urmatoarea polita RCA - posibile 2 motive de a cere anularea pv-ului.
Totusi, ca intervenient fortat, sotul are dreptul sa se apere, asa ca isi poate sustine nevinovatia si trebuie sa ceara mentinerea procesului-verbal.
Daca instanta anuleaza procesul-verbal, anuleaza vinovatia doamnei si stabileste in mod clar ca sotul dv. este vinovat, nici atunci nu plateste sotul ci asiguratorul RCA al masinii dv.
In baza contractului de asigurare=polita RCA, soc. de asigurari a dv. va poate acorda consultanta juridica si poate ar fi bina sa discutati si cu ei, explicatile speta, si comunicatile ca ii veti chema in garantie.
Dar amindoua masinile avind acelasi asigurator care va trebui sa plateasca o reparatie. Depinde de avocatul dv. care masina va primi despagubirea.
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
Dorin Baleanu, Mediator
VA MULTUMESC FOARTE MULT!
buna seara!
azi am intrat pe portal si am vayut ca doamnei i s-a admis plîngerea contraventională.

Intrebarea mea este daca putem face recurs.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Lntervenient gigiadolf gigiadolf IN 2011 am fost implicat intr-un accident fara victime. Celalalt sofer a fost gasit vinovat. Acesta a contestat procesul verbal si astazi 13-11-2013 , instanta ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut in urma unui accident rutier? ibsandu ibsandu Am avut un accident rutier intr-o intersectie. Fara vatamari. La Politie, agentul constatator, sustine ca eu sunt vinovat, chiar daca am plecat de la semafor ... (vezi toată discuția)
Anularea procesului verbal(asigurarea imi cere daunele) alina201 alina201 Buna ziua... va rog din suflet sa ma ajutati cu ceva informatii... Am avut un accident neimplicand victime....Baiatul respectiv cu care m-am lovit nu acordase ... (vezi toată discuția)