Bună ziua! Întrebarea ar fi -dacă se poate încheia între mama și fiica, contract de vânzare cumpărare cu clauză de întreținere dar fără rezerva dreptului de uzufruct sau habitatie.Dacă da, intrretinatorul are doar nuda proprietate ?! Deasemeni, intretinatorul poate vinde imobilul cât intretinutul este in viață, (dacă contractul este doar cu clauză de întreținere) ?
cetățenie română-căsătorită-divorțata in italia, cu cetățean italian! Ulterior, am căpătat cetățenie italiană, păstrând și cetățenia română. Nu am făcut transcrierea nici a căsătoriei, nici a divorțului -în românia! Apoi,având dublă cetățenie, m-am recăsătorit in italia, tot cu cetățean italian! Deasemenea, nu am făcut transcrierea căsătoriei în românia, având în continuare-dublă cetățenie! Am si o fetiță rezultată din această a doua căsătorie, născută in italia. Deasemenea nu am transcrîs in românia-certificatul de naștere al fetiței! Întrebarea ar dacă mă găsesc în culpă?! Se poate considera bigamie, sau să fie consideratâ nulă, cea de a doua căsătorie?! multumesc!