avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vânzare cumpărare cu clauză de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vânzare cumpărare cu clauză de întreținere

Bună ziua! Întrebarea ar fi -dacă se poate încheia între mama și fiica, contract de vânzare cumpărare cu clauză de întreținere dar fără rezerva dreptului de uzufruct sau habitatie.Dacă da, intrretinatorul are doar nuda proprietate ?! Deasemeni, intretinatorul poate vinde imobilul cât intretinutul este in viață, (dacă contractul este doar cu clauză de întreținere) ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:36, 11 Iunie 2017
1 da , se poate incheia un astfel de contract.2 NU .3. Intretinatorul nu poate vinde decat cu acordul intretinutului prin care renunta la clauza de intretinere. In CF apare clauza de intretinere la sarcini.
@sasenac, "Întretinatorul" poate vinde imobilul cât "întretinutul" este in viață, daca partile renunta in mod expres la beneficiul inscrierii ipotecii legale in cartea funciara.

@sasenac, intre Contractul de intretinere si Contractul de vanzare cu clauza de intretinere (denumire in principiu eronata) exista mai multe diferente. Sunteti sigur(a) ca va intereseaza Contractul de vanzare cu clauza de intretinere? Adica stiti ce inseamna respectivul contract? Sau este vorba despre Contractul de intretinere? Este important.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face vanzarea unui teren mostenit prin uzufruct viager? Mihai1H Mihai1H Buna ziua, am urmatoarea situatie: - Parintii mei au primit un teren de la bunicii prin contract de uzufruct viager. - Bunicul meu a decedat, iar bunica ... (vezi toată discuția)
Cvc cu uzufruct viager andreea198025 andreea198025 Buna ziua. Am si eu urmatoarea speta: am incheiat in 2009 un CVC cu clauza de intretinere, cu transmitere de nuda proprietate intre mine, 50%, fratele meu 50% ... (vezi toată discuția)
Am o problema majora ememe ememe am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)