Bună ziua! Întrebarea ar fi -dacă se poate încheia între mama și fiica, contract de vânzare cumpărare cu clauză de întreținere dar fără rezerva dreptului de uzufruct sau habitatie.Dacă da, intrretinatorul are doar nuda proprietate ?! Deasemeni, intretinatorul poate vinde imobilul cât intretinutul este in viață, (dacă contractul este doar cu clauză de întreținere) ?
1 da , se poate incheia un astfel de contract.2 NU .3. Intretinatorul nu poate vinde decat cu acordul intretinutului prin care renunta la clauza de intretinere. In CF apare clauza de intretinere la sarcini.
@sasenac, "Întretinatorul" poate vinde imobilul cât "întretinutul" este in viață, daca partile renunta in mod expres la beneficiul inscrierii ipotecii legale in cartea funciara.
@sasenac, intre Contractul de intretinere si Contractul de vanzare cu clauza de intretinere (denumire in principiu eronata) exista mai multe diferente. Sunteti sigur(a) ca va intereseaza Contractul de vanzare cu clauza de intretinere? Adica stiti ce inseamna respectivul contract? Sau este vorba despre Contractul de intretinere? Este important.
Am o problema majora
ememe
am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)