Buna ziua. Am si eu urmatoarea speta: am incheiat in 2009 un CVC cu clauza de intretinere, cu transmitere de nuda proprietate intre mine, 50%, fratele meu 50% si bunica mea care si-a rezervat dreptul de uzufruct viager si inscrierea dr de intretinere in CF. Intrebarea mea este: vreau sa ies din acest contract si suntem toti trei de acord cu vanzarea imobilului. Putem face vanzarea imobilului? Dr de uzufruct viager se transmite cumparatorului sub forma de sarcina sau se sterge odata cu vanzarea? banii proveniti din vanzare pot ajunge direct in contul bunicii mele? Si daca nu pot face acest lucru, ce sfat imi puteti oferi pentru a ma retrage din acest contract? Multumesc.
buna seara,daca sunteti toti de acord cu vanzare,si important este sa fie bunica de acord,vanzarea se poate face doar cu o conditie;unul dintre frati sa isi asume raspunderea de a o intretine pe bunica.La notar asta va fi conditia de baza.Banii va vor reveni d-voastra (fratii)in calitate de vanzatori,dar ii impartiti cum va intelegeti.Bunica odata ce isi da acordul pentru vanzare nu inseamna ca are drept la banii incasati din vanzare
Puteti incheia vanzarea, cu acordul tuturor partilor (dvs., fratele si bunica). Banii proveniti din vanzare ii impartiti cum doriti, insa bunica trebuie sa declare in fata notarului ca renunta la dreptul de uzufruct viager si obligatia de intretinere inscrise in contract. Aceste drepturi pot fi preluate de catre cumparatorul apartamentului, daca veti conveni astfel (si persoana in cauza va fi de acord). O alta solutie ar fi sa vindeti fratelui dvs. cota dvs. de 50% si astfel restul clauzelor raman neschimbate.