avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate RoxanaHng

Activitate RoxanaHng

Nimeni? Niciun raspuns? :(
Multumesc ca ati mutat in alta rubrica. Am vazut mai tarziu ca am gresit locul...
Buna ziua!
Realizez venituri din I.I. , am facut contract de asigurare pt concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate iar data probabila a nasterii este la inceput de august 2018. As putea intra in concediu prenatal incepand cu luna iunie. Ce trebuie sa fac atunci cand voi intra in acest concediu? Activitatea I.I.-ului nu trebuie suspendata asa cum se face pentru concediul de crestere al copilului? Unde as putea suna sau trimite un e-mail pentru a primi un raspuns oficial pentru aceasta dilema?
Multumesc anticipat!
In 2018 caut raspuns la aceeasi intrebare...
Am cerut informatii la ajpis iasi si mi s-a raspuns in felul urmator:
"Mentionam ca pana la data la care nasteti si depuneti dosarul de indemnizatie pot aparea modificari legislative.

Conform prevederilor legale in vigoare, bursa doctorala nu se ia in calcul la stabilirea indemnizatiei si nici nu afecteaza dreptul stability, astfel nu aveti de ce intrerupe studiile doctorale. [...] OUG 111/2010 privind acordarea indemnizatiei cu modificarile si completarile ulterioare specifica ca bursa doctorala nu este venit impozabil conform Codului Fiscal"

Am gasit raspunsul dvs, dl Cornel Vasile, si am recitit ce ati mentionat si intr-adevar, in aceasta lege, specifica ca se ia in calcul si aceasta bursa, dar nicaieri (nici in celelalte legi mentionate), nu este4 specificat ca bursa doctorala reprezinta un venit impozabil.

Credeti ca daca trimit mail la anps@prestatiisociale.ro (acum secretariat@mmanpis.ro) voi primi alt raspuns?