avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Activitate Flori1700

Activitate Flori1700

Răspuns la discuția Vizita cu minor în SUA, riscuri
proastasatului a scris:

Dvs stiti mai bine daca exista sau nu o explicatie pentru acest brusc interes! Sa stiti ca ar mai fi destinatii de calatorie in lume, altele decat u.s.a.

As fi vrut sa merg in SUA pentru ca si copilul sa il întâlnească, caci tatal lui nu are in plan sa vina aici, iar el tot insista sa mergem noi. Dar daca nu este trecut pe certificatul copilului de nastere ma gandeam ca nu are nici un drept asupra lui
Răspuns la discuția Vizita cu minor în SUA, riscuri
Ce varsta are copilul si ce relatie/interes a pastrat tatal pana in prezent cu/fata de copil?

1 an si 4 luni, pana la varsta de un an nu m-a ajutat financiar, doar recent a arătat interes, nici de vazut nu prea a cerut sa il vada
buna ziua! doresc sa plec in SUA cu copilul meu minor, la tatal lui, in vizita. Acesta nu e trecut pe certificatul de nastere, mi-a trimis un act notarial, prin care il recunoaste, dar nu era apostilat si nu am putut sa il folosesc. Întrebarea mea este, daca am ajung acolo, pot sa ma întorc inapoi in romania cu copilul fara sa fie nici un fel de probleme?in sensul de a încerca sa imi ia copilul, chiar daca in momentul de fata nu e trecut ca tata pe certificat, mulțumesc!
buna ziua! Am primit de la tatal copilului meu hârtia prin care il recunoaște ca fiind copilul lui "affidavit of paternity". Dupa ce o duc la tradus si apostilare, trebuie duse aceste documente la evidentă populației pentru a fi trecut pe certificatul
copilului de nastere? sau ce alta procedura trebuie urmată? Apoi vom avea drepturi egale asupra copilului, as vrea sa mai stiu daca exista posibilitatea sa iti dea acordul sa nu trebuiasca semnătura lui mereu cand e vorba de înscris la gradinita de exemplu sau pentru pașaport, având in vedere ca el,tatal copilului, nu locuiește in Romania. Mulțumesc!
Ii stiu adresa si toate datele. El spune ca inainte sa il recunoasca vrea sa dovedesc cu testul de paternitate. In romania nu cred ca va veni curând, cum ar putea sa il recunoasca pe cale amiabila? Ce procedura trebuie aplicată?
Buna ziua! As dori sa stiu daca exista sanse reale de căstig al unui proces in acest caz. Am un copil, in vârsta de un an si o luna, nascut in romania, cu un cetățean american, care nu l-a recunoscut, nu am fost căsătoriți, nu l-a vazut niciodată in realitate. Ținem legătura, iar de aproximativ 2 luni ii cumpara lucruri copilului. făcând plata online. As vrea ca sa ii plătească copilului pensie alimentara si sa primească cetățenia americană, in urma stabilirii paternității. El are job, plătit destul de Ok, lucreaza in marina, eu am absolvit recent facultatea si primesc indemnizație si alocație pentru copil. As vrea sa stiu cat ar dura acest proces, costurile si daca se merita a fi deschis sau nu. Mulțumesc!