avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil nerecunoscut de tatal cetățean american
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil nerecunoscut de tatal cetățean american

Buna ziua! As dori sa stiu daca exista sanse reale de căstig al unui proces in acest caz. Am un copil, in vârsta de un an si o luna, nascut in romania, cu un cetățean american, care nu l-a recunoscut, nu am fost căsătoriți, nu l-a vazut niciodată in realitate. Ținem legătura, iar de aproximativ 2 luni ii cumpara lucruri copilului. făcând plata online. As vrea ca sa ii plătească copilului pensie alimentara si sa primească cetățenia americană, in urma stabilirii paternității. El are job, plătit destul de Ok, lucreaza in marina, eu am absolvit recent facultatea si primesc indemnizație si alocație pentru copil. As vrea sa stiu cat ar dura acest proces, costurile si daca se merita a fi deschis sau nu. Mulțumesc!
Sunt șanse, sigur.. ar trebui sa ii știți adresa ca sa îl citați.
Nu puteți sa aveți o discuție, sa îl recunoasca de bunavoie?
Ii stiu adresa si toate datele. El spune ca inainte sa il recunoasca vrea sa dovedesc cu testul de paternitate. In romania nu cred ca va veni curând, cum ar putea sa il recunoasca pe cale amiabila? Ce procedura trebuie aplicată?
sa faca el acolo ce stete vrea, ii trimiteti ceva probe de la copil- par , de ex.
de recunoscut il poate recunoastere prin declaratie data la la notar acolo, se traduce si apostileaza.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E mai ușor dacă -l recunoaște de bunăvoie pe minor. Dar dacă nu vrea sa sa că dansul demersurile puteți sa cereți stabilirea paternității în instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testul de paternitate AndreeaDaria AndreeaDaria Buna! Am si eu o nelamurire si va rog respectuos sa ma scoateti din ceata, ca sa zic asa. M-am oferit sa botez un bebe care s-a nascut acum 3 saptamani, am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma fostei relatii, a rezultat un copil. care ... DancuM DancuM Buna ziua, in urma fostei relatii, a rezultat un copil. Care in certificat e trecut doar pe numele meu. La tata e linie. Eu rugand in mod repetat pe tata sa ... (vezi toată discuția)
Refuzul recunoasterii copilului roxanytha roxanytha Buna ziua! Ma confrunt cu o problema, sunt insarcinata si necasatorita, iar tatal copilului refuza recunoasterea lui...ce pot face in acest caz? (vezi toată discuția)