avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate dls_ionescu

Activitate dls_ionescu

MrV a scris:

Am inteles.
In concluzie putem crea un alt fond care va fi folosit pentru investitii (modernizare/imbunatatiri).
Se decide cu 2/3 din voturi si suma se stabileste conform CPI

Hai sa concluzionam un pic aici, a nu ramana neclar! Se decide fie cu voturi ale proprietarilor care acopera 50+1 % din suma cotelor parti indivize daca la AG sunt prezenti proprietarii care acopera acest procent, fie cu 50+1 % din cei prezenti la AG reconvocata daca la prima AG nu a fost cvorum. In nici un caz 2/3 din proprietari, nu stiu de unde ati luat acest procent, dar este incorect.
As ruga moderatorul elga50 sa confirme sau infirme spusele mele de mai sus! Multumesc anticipat!
Multumesc de raspuns! Asa e si intelegerea mea, dar vroiam si o alta opinie, poate mai avizata decat mine!
Reiau eu un pic aceasta discutie, pentru ca ma intereseaza subiectul. HG 1588/2007 spune la art. 24:

Art. 24. - (1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacămajoritatea proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari (jumătate plus unu) sunt prezenţi personal sau prin reprezentant legal. (2) Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, adunarea generală va fi suspendatăşi reconvocată în termen de maximum 10 zile de la data primei convocări. (3) La adunarea generală reconvocată, dacă există dovada cătoţi membrii asociaţiei de proprietari au fost convocaţi, hotărârile pot fi adoptate indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora. (4) Hotărârile adunării generale a asociaţiei de proprietari sunt obligatorii şi pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenţi la adunarea generală, precum şi pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociaţiei de proprietari.

De asemenea, la art 25, litera b, se spune:

Art. 25.
b) pentru hotărârile cu privire la stabilirea fondurilor de investiţii pentru consolidare, reabilitare şi modernizare, votul fiecărui proprietar are o pondere egală cu cota-parte din proprietatea comună;

Se bat cap in cap cele doua articole in ceea ce priveste constituirea unui fond de investitii? Este necesar acordul scris al tuturor proprietarilor (f. greu spre imposibil de atins) sau este de ajuns respectarea articolului 24 (majoritarea simpla a proprietarilor prezenti la AG reconvocata)?

Multumesc.