avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Activitate pacosino

Activitate pacosino

Intrebarea mea este mama isi poate intrerupe CCC maternal si daca tatal poate intra in CCC cand copilul implineste 1 an in conditiile in care fie tatal nu lucreaza, dar are stagiul de contributie de 12 luni din ultimele 24 luni, sau depune dosarul de acordare CCC in prima zi dupa finalizarea perioadei lui de demisie la locul de munca?
Si in acest caz mama este obligata sa se reintoarca la locul de munca ca tatal sa intre in concediu paternal?
Tatal poate aduce adeverinta obtinuta de la finante privind veniturile salariale din ultimele 24 luni sau ce tip de dovada este acceptata?
Buna ziua, urmeaza sa intru in crestere copil si vreau sa inchiriez un apartament ce e pe numele meu si al sotului, dar care a fost cumparat din veniturile mele. Intrebariel sunt:
1) trebuie sa il trec si pe sot pe contractul de inchiriere?
2) in functie si de raspunsul de la pct. 1 - veniturile rezultate se vor imparti in 2 si se va lua in calcul la indemnizatie doar jumatate sau se va lua toata suma?

Multumesc anticipat pentru suport.
Intrebarea se refera la o ferma agricola existenta in intravilan pentru care se doreste construirea unei platforme de depozitare a gunoiului de grajd in extravilan la distantele solicitate de catre autoritatile competente de asezari umane, surse de apa etc. E necesar PUZ pentru construirea unei platforme de gunoi grajd in extravilan? Cei de la Consiliul Judetean nu sunt siguri si spun ca deoarece in legea 50/1991 nu scrie mura in gura platforma de gunoi grajd atunci ar fi necesar, dar dupa cum vad eu in lege se mentioneaza "anexe gospodaresti ale exploatatiilor agricole... alte bunuri ale acestora, inclusiv animale". Din punctul meu de vedere gunoiul de grajd este un bun obtinut pe lantul tehnologic agricol pe care il depozitezi si pe care inclusiv il poti vinde ulterior si daca pentru dependente agricole nu e nevoie de PUZ nu vad de ce ar fi nevoie pentru o platforma de depozitare, ca doar scopul nu e sa o trec in intravilan.
Răspuns la discuția Clarificari concediu paternal
As putea sa schimb locul de munca in primele 42 de zile de la nasterea copilului si in ce mod ma afecteaza daca am intrerupere sau suspendare a contractului de munca in aceste prime 42 de zile?
Referitor la concediul paternal am fost astazi la Directia de Asistenta Sociala si as dori sa stiu daca concediul paternal se considera suspendare a contractului de munca deoarece cei de la DAS au confirmat ca nu se acepta suspendari ale contractului in primele 42 de zile calendaristice de la nasterea copilului (perioada de lehuzie a mamaei).
As dori sa imi confirmati mai exact daca in cele 42 de zile calendaristice pot sa beneficiez de concediul legal de drept de 5 zile, de cele 2 saptamani in urma cursului de puericultura si alte 3 saptamani de concediu de odihna si ulterior sa ies direct in concediu paternal timp de cele 23 de luni calendaristice maxime prevazute de lege.
As putea sa schimb locul de munca in primele 42 de zile de la nasterea copilului si in ce mod ma afecteaza daca am intrerupere sau suspendare a contractului de munca in aceste prime 42 de zile?