avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Clarificari concediu paternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Clarificari concediu paternal

Referitor la concediul paternal am fost astazi la Directia de Asistenta Sociala si as dori sa stiu daca concediul paternal se considera suspendare a contractului de munca deoarece cei de la DAS au confirmat ca nu se acepta suspendari ale contractului in primele 42 de zile calendaristice de la nasterea copilului (perioada de lehuzie a mamaei).
As dori sa imi confirmati mai exact daca in cele 42 de zile calendaristice pot sa beneficiez de concediul legal de drept de 5 zile, de cele 2 saptamani in urma cursului de puericultura si alte 3 saptamani de concediu de odihna si ulterior sa ies direct in concediu paternal timp de cele 23 de luni calendaristice maxime prevazute de lege.
As putea sa schimb locul de munca in primele 42 de zile de la nasterea copilului si in ce mod ma afecteaza daca am intrerupere sau suspendare a contractului de munca in aceste prime 42 de zile?
Cel mai recent răspuns: pacosino , utilizator 22:14, 5 Iulie 2017
Art. 51 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
....
c) concediu paternal;
....

... As dori sa imi confirmati mai exact daca in cele 42 de zile calendaristice pot sa beneficiez de concediul legal de drept de 5 zile, de cele 2 saptamani in urma cursului de puericultura si alte 3 saptamani de concediu de odihna si ulterior sa ies direct in concediu paternal timp de cele 23 de luni calendaristice maxime prevazute de lege. ...

Raspunsul este afirmativ la nelamurirea dvs cu privire la cele postate mai sus.
As putea sa schimb locul de munca in primele 42 de zile de la nasterea copilului si in ce mod ma afecteaza daca am intrerupere sau suspendare a contractului de munca in aceste prime 42 de zile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere pentru tata wbo88 wbo88 Buna ziua, Situatia sta in felul urmator: Momentan ambii parinti lucreaza, mama urmeaza sa intre in concediu de risc maternal, apoi concediu prenatal, ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal flocanelu flocanelu Buna ziua. Fiul meu este angajat si se afla in concediu paternal cele 5 zile + 10 zile in urma obtinerii atestatului pentru cursul de puericultura. Daca in ... (vezi toată discuția)
Concediu tata dupa nasterea copilului GabriellaS GabriellaS Buna ziua, La cate zile de concediu are dreptul tatal, dupa nasterea copilului? Are acest drept si daca firma nu are un Contract Colectiv de Munca? Cererea ... (vezi toată discuția)