Multumesc de reply.
Daca dvstra spuneti ca suntem obligati sa ne legitimam la cerere inseamna ca legea care am citat-o anterior cu primele puncte se anuleaza, unde cuvantul "numai" este pus doar de forma. Cam asa vad eu.
Tin mortis sa raman anonim pentru ca e dreptul meu. Nu vad asta a fi o problema.
Ultrajul pentru filmare in spatiul public al organelor de politie care sunt in timpul serviciului ele fiindpersoane publice in tot acest timp, nu mi se pare a fi ultraj deloc.
Deci, pot refuza legitimarea la cerere a politistilor daca nu am comis o infractiune, comit o infractiune, sau sunt pe cale sa comit im viitor o infractiune, potrivit legii?
Daca nu este cazul, numar de lege unde scrie ca trebuie sa ma legitimez fara sa fiu acuzat, sesizat de suspiciune, comis vreo infractionalitate etc.
adriandimitriu a scris:
nu stiu daca aveti dreptul de a refuza, in schimb aveti obligatia de a va legitima. ce intelegeti prin control de rutina? fiindca politia atunci cand iese pe teren, iese cu ordin de serviciu, in misiune.
nu inteleg de ce doriti mortis sa fiti anonim. mie mi s-ar parea suspect.
politia care va opreste este in exercitiul functiunii. aceasta filmare, facuta chiar de dvs, ar putea fi interpretata ca ultraj.