nu stiu daca aveti dreptul de a refuza, in schimb aveti obligatia de a va legitima. ce intelegeti prin control de rutina? fiindca politia atunci cand iese pe teren, iese cu ordin de serviciu, in misiune.
nu inteleg de ce doriti mortis sa fiti anonim. mie mi s-ar parea suspect.
politia care va opreste este in exercitiul functiunii. aceasta filmare, facuta chiar de dvs, ar putea fi interpretata ca ultraj.
Multumesc de reply.
Daca dvstra spuneti ca suntem obligati sa ne legitimam la cerere inseamna ca legea care am citat-o anterior cu primele puncte se anuleaza, unde cuvantul "numai" este pus doar de forma. Cam asa vad eu.
Tin mortis sa raman anonim pentru ca e dreptul meu. Nu vad asta a fi o problema.
Ultrajul pentru filmare in spatiul public al organelor de politie care sunt in timpul serviciului ele fiindpersoane publice in tot acest timp, nu mi se pare a fi ultraj deloc.
Deci, pot refuza legitimarea la cerere a politistilor daca nu am comis o infractiune, comit o infractiune, sau sunt pe cale sa comit im viitor o infractiune, potrivit legii?
Daca nu este cazul, numar de lege unde scrie ca trebuie sa ma legitimez fara sa fiu acuzat, sesizat de suspiciune, comis vreo infractionalitate etc.
adriandimitriu a scris:
nu stiu daca aveti dreptul de a refuza, in schimb aveti obligatia de a va legitima. ce intelegeti prin control de rutina? fiindca politia atunci cand iese pe teren, iese cu ordin de serviciu, in misiune.
nu inteleg de ce doriti mortis sa fiti anonim. mie mi s-ar parea suspect.
politia care va opreste este in exercitiul functiunii. aceasta filmare, facuta chiar de dvs, ar putea fi interpretata ca ultraj.
~ final discuție ~