avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate camelia.velicu

Activitate camelia.velicu

Concediul fara plata solicitat institutiei se acorda in zile lucratoare sau calendaristice ? Acest concediu l-am solicitat pentru rezolvarea unor probleme personale.
Daca sunt zile lucratoare va rog sa.mi spuneti unde este specificat in lege .Multumesc.
Discuție caducitate
Soțul supraviețuitor (cel care, a decedat ultimul) este moștenitorul soțului predecedat. Era suficient sa mai trăiască și doar un minut după decesul soției și tot îndeplinea condițiile necesare pentru a mosteni.
Pentru dispozițiille testamentare ale soțului supraviețuitor intervine caducitatea.
In conditiile in care prin testamentul autentic , facut la notar , in urma cu ceva ani ....isi lasau unul altuia, va rog , cum se aplica dispozitiile testamentare , in acest caz , daca se tine seama de caducitate ?
Răspuns la discuția caducitate
Multumesc de raspuns.
Deci , in acest caz , mostenitorii predecedatei ( sotia a murit prima ) pot invoca caducitatea ? Si , in acest caz au drept/sau , nu la mostenire mostenitorii de grad IV ai predecedatei ?
Discuție caducitate
In cazul a 2 soti care au decedat pe rand , la interval de o saptamana , si care au testament autentic facut in urma cu 10 ani la notar prin care isi lasau unul altuia....cine e testatorul si cine e legatarul ? Prima a decedat sotia , acasa , si la un interval de o saptamana a decedat sotul la spital.Atunci cand sotia a decedat , sotul era internat in spital.
Intrebare :
1.cine e testatorul si cine e legatarul ?
2.se poate discuta in acest caz de caducitate ?

Multumesc.Deci, sa inteleg ca numai moștenitorii rezervatari pot invoca reductiunea ?? Chiar daca sunt direct interesati , deoarece daca nu ar fi existat testamentul , ar fi putut participa la masa succesorala ?
Testamentul a fost întocmit in urma cu aprox 15 ani , aveau discernământ.A fost întocmit la notar.
Matusa mea a decedat prima.La o saptamana moare si unchiul , in spital.Ei au testament autentic , notarial , prin care si-au lasat unul la altul. In perioada de o saptamana cand unchiul afost in spital ( cu AVC ) nimeni nu a stiut ca trebuie sa-si exprime acordul ca este de acord sa o mosteneasca pe sotie.
Singurii mostenitori sunt mostenitori ordinari ( veri primari grd IV ).
Deoarece exista acest testament , intreaga masa succesorala revine mostenitorilor ordinari ai defunctului ( el fiind ultimul decedat )
In instanta , mostenitorii ordinari ( clasa IV ) ai defunctei invoca reductiunea liberalitatii excesive.
Judecatorul a solicitat proba cu martori.Nu inteleg de ce , daca testamentul este autentic si a fost facut in urma cu 15 - 20 de ani , cu acordul deplin al celor doi.
Au drept sa invoce reductiunea in acest caz ?
Va multumesc.
Va multumesc , Se poate sa ma ajutati si cu legislatia aferenta ?
Descendentii verilor primari au drept sa vina la mostenire ? In fapt,pentru o succesiune la care nu exista decat mostenitori de grad IV , adica veri primari , unii in viata , altii decedati....copiii celor decedati pot veni la mostenire prin reprezentare ? Sau calitatea de mostenitor o au numai verii primari care la momentul deschiderii succesiunii sunt in viata ?
Tatal meu ,var primar cu defunctul , care nu mai are alte rude , deschide succesiunea la notar. El nu mai are cunostiinta cati veri primari sunt in total si cati mai traiesc.Cum se procedeaza in acest caz ?
De asemenea nu se cunoaste nici totalitatea bunurilor avute de defunct.Cum se poate afla care este masa succesorala , valoarea ei ?